10 yıllık pasaport ücreti ne kadar

2021 10 yıllık pasaport harcı ne kadar?

Geçen sene 9,11 oranın artış yapılan pasaporta bu yıl yüzde 36 oranında zam gelecek. Yeni yıl ile birlikte 4-10 yıllık pasaportun bedeli 1008 TL'den 1478 TL'ye yükselecek. Cumhurbaşkanı'nın zam oranı düşürme ya da artırma yetkisi bulunuyordu ancak kullanmadı.

10 yıllık pasaport ücreti 2021 nereye yatırılır?

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir.

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2022?

2022 yılında 10 yıl geçerliliğe sahip bir pasaportun ücreti 1008 TL'den 1478 TL'ye yükseldi. Geçtiğimiz yıl yüzde 9,11 olarak uygulanan yeniden değerleme oranı bu yıl için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 27 Kasım 2021 tarihinde yüzde 36,20 olarak açıklanmıştı.

Pasaport harç ve defter bedeli nereye ödenir?

Pasaport defter bedelleri 'pasaport defter bedeli' adı altında, pasaport harç bedeli ise 'e-pasaport harç bedeli' adı altında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı il ve ilçelerdeki defterdarlık-mal müdürlüğü vezneleri ya da vergi daireleri ile banka şubeleri ve PTT şubelerine yatırılıyor.

Pasaport harcı hangi bankalara ödenir?

Pasaport Harcı Anlaşmalı Bankalar

  • Ziraat Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası
  • Halk Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. (PTT)
  • Türkiye Emlak Katılım Bankası

Bir öğrenci nasıl pasaport alır?

Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır? 25 yaş altı öğrenciler, harç ücretini ödememek için öncelikle Nüfus Müdürlüğü üzerinden bordo pasaporta başvuru yapmalıdır. Randevu anında öğrenci pasaportu başvurusu olduğunu gişe memurlarına bildiren öğrenciler, harç bedelinden muaf olur.

Pasaport Harclari hangi bankaya yatıyo?

Pasaport Harcı Anlaşmalı Bankalar 1- Ziraat Bankası 2- Ziraat Katılım Bankası 3- Halk Bankası 4- Vakıflar Bankası