Adana şahmeran kalesi

Adana Yılan kalesi hikayesi nedir?

Adana'nın Ceyhan ilçesine 13 km uzaklıkta, çok sarp bir tepenin üzerine kurulmuş Yılan Kale, Ceyhan Ovası'nın tamamına hâkim bir yapıdır. 11. yüzyılda Çukurova'yı Haçlı işgalinden korumak, aynı zamanda da tarihî İpek Yolu'nu kontrol etmek amacıyla yapılmıştır.

Şahmeran görüldü mü?

Birçok efsanede karşılaştığımız ve hala günümüzde sembollerini çeşitli yerlerde görebildiğimiz Şahmeran osmaniye'de ortaya çıktı. Yılanların şahı ve anası olarak efsaneleşmiş mitolojik yaratık olan Şahmeran efsanesi figürü Karatepe Hitit Harabelerinde 2 Bin 800 yıllık duvar kabartmasında görüldü.

Adana yılan kaleyi kim yaptı?

Yılankale, (Ermenice: Լևոնկլա) Ceyhan'a 13 km mesafede E-5 karayoluna 3 km'dir. Çok sarp bir tepe üzerine Ceyhan Ovası'na tamamen hakim şekilde kurulan bu kale Kilikya Ermeni Krallığı döneminde Kral I. Levon tarafından yaptırılmıştır. Yöre halkı tarafından Şahmeran kalesi olarak da adlandırılmaktadır.

Adana Kalesi ne amaçla yapılmıştır?

Feke ilçesini geçtikten 3 km sonra Buradan geçen kervan yolunu kontrol etmek amacıyla XII.yüzyılda yapılmıştır. İlk kez Bizanslıların yaptırdığı, sonra da Selçukluların kullandığı kaledir.

Adana Yılan Kalesi Nerede?

Yılan Kalesi Adana ilinin Ceyhan ilçesine 13 km uzaklıkta yer alan ve tüm Ceyhan Ovası'na hakimdir ve sarp bir tepenin üzerine kurulmuştur. Bunun yanı sıra Yılan Kalesi Adana – Ceyhan karayolunun üzerinde bulunup yola yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta yer almaktadır.

Yılan Kalesi kim fethetti?

Toros Dağları'nı aşarak Antakya'ya giden tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Yılan Kalesi, Orta Çağ'da Çukurova'nın Haçlı işgali döneminde Bizanslılar tarafından yapılmıştır.

Yılankale ne için yapılmıştır?

Adana Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Yılankale'nin, jeopolitik açıdan hem Çukurova'yı hem de İpek Yolu'nu kontrol etmek için yapılmış bir Ortaçağ savunma ve gözetleme kalesi olduğunu söyledi.