Adaçayı çeşitleri ve faydaları

Tıbbi adaçayı nedir?

Tıbbi adaçayı (Salvia officinalis) sağlık sorunlarının tedavisinde ve ilaç sektöründe en yaygın kullanılan adaçayı türüdür. … Tıbbi adaçayı gibi sağlığa pek çok faydası bulunur, daha çok çay olarak tüketilir. Kurutulup tütsü olarak da kullanılabilir. Bu türün yağı acı elma yağı olarak bilinir.

Ada çayı Faydaları Nelerdir?

ADA ÇAYININ FAYDALARI

  • Depresyonu ve stresi azaltır.
  • Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  • Beyin fonksiyonlarını geliştirir.
  • Ağız ve diş eti hastalıklarına iyi gelir.
  • Cilt leke ve hastalıklarında kullanır.
  • Mide ve kolestrol hastaları için rahatlatıcı etkisi vardır.
  • Menopoz sonrası belirtileri hafifletir.

Adaçayında neler var?

Biberiye, kekik ve nanenin de içinde bulunduğu ballıbabagiller familyasından olan ada çayı; A, B3, B6, B9, E, ve K vitaminlerinin yanı sıra bakır, çinko, demir, kalsiyum, manganez ve potasyum mineralleri bakımından da zengindir. Ada çayı az miktarda kalori, yağ, lif ve protein de içerir.

Ada çayına ne katılır?

Cezvede su ve adaçayı beş dakika kadar kaynadıktan sonra bir beş dakika da demlenmeye bırakılır. Ardından bu çay demlendikten sonra bir bardağa süzülür. İsteğe bağlı olarak çayın içerisine şeker ve ya bal eklenebilir. Şeker atılmak istenmez ise çayın içine bir iki dilim kadar limon eklenir.

Tıbbi adaçayı nasıl demlenir?

ADA ÇAYI NASIL DEMLENİR? 10 adet yaş adaçayı yaprağını veya kurutulmuş bir tatlı kaşığı adaçayını 1,5 su bardağı su ile birlikte bir cezveye koyun. Ocağın altını yakın ve kaynamasını bekleyin. Altını kapattıktan sonra yaklaşık 5 dakika demlenmeye bırakın.

Adaçayı yağı vajinaya sürülür mü?

Ayrıca adaçayı yağı vajinal mantar gibi rahatsızlıkları kısa sürede temizler ve en hassas günlerinizi daha sağlıklı geçirmenizi sağlar.

Ada çayının faydaları ve zararları nelerdir?

Bitki uzmanları tarafından süt ve alt solunum yolları enfeksiyonları hastalıkları için önerilir. – Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunan adaçayı, koruyucu görevi görür. – Kişinin cilt hastalıklarının çıkmasında engelleyici bir görev görür. – Adaçayının bir diğer faydası, kemikleri güçlendirici olmasıdır.