Adet arası kanama nedenleri

Adet arası kanama nedenlerini ele alacak olursak; rahim veya ağzında büyüme, stresli bir yaşam, kullanılan ilaçların etkisi, düşük yapma, vajinal kuruluk, hormon düzensizliği, kanser hastalığını görürüz. Ortalama adet döngü 21-35 gün aralığında gerçekleşir.Aug 28, 2020

Ara kanamaların nedeni ne olabilir?

Türlü biçimlerde bulaşan enfeksiyon sebebiyle ara kanama meydana gelebilir. – Şeker hastalığı, aşırı kilo alma ya da kaybı, yabancı cismin vajinada bulunması, stres, tiroit bezi bozuklukları, ara kanama sebepleri içerisinde yer almaktadır. – Ara kanamalara neden olan bir başka neden kanserdir.

Ara kanamalar ne zaman tehlikelidir?

Adetten 10 gün sonra yaşanan kanamalarda hemen bir doktora başvurmak gerekir .Bu durumda ilk olarak pelvik muayene ve sonrasında fiziksel muayene uygulanması gereken süreçler arasında yer alır. Teşhis için yapılacak testler ile adetten 10 gün sonra görülen kanama nedenleri belirlenebilir.

Ara kanama mı adet mi?

Lekelenme Adet Sayılır mı? Lekelenme şeklinde görülen kanamanın miktarı ancak iç çamaşırını kirletecek kadardır. Dolayısıyla bu durum adet kanaması olarak kabul edilmez. Kişinin adet görmediği, ancak lekelenme fark ettiği durumlarda ortaya çıkan hafif şiddetli kanama, pek çok farklı durumdan oluşabilir.

Ara kanama hangi renk olur?

Kanamanın rengi: İmplantasyon kanaması rengi pembe veya kahverengi tonlarında beklenir. İlerleyen zaman içinde renginde herhangi bir değişiklik görülmeyen bu kanama kendiliğinden kesilir.

Regl dışında gelen kan nedir?

Adet dışı kanama çoğunlukla altta yatan bir probleme bağlıdır, bu nedenle bir hastalık olarak değil daha çok bir belirti olarak düşünülmelidir. Sebep kafa içindeki iç salgı bezlerine bağlı olabileceği gibi tiroid bezi, böbrek üstü bezi hastalıkları hatta rahim kanserleri dahi olabilir.

Ara kanama olunca ilişkiye girilir mi?

Adetliyken ilişkiye girmek kanamayı artırır ? Adetliyken cinsel ilişkiye girmek adet kanamalarını artırmaz. Adet kanamalarının ana nedeni kadındaki hormonal değişime bağlı rahim içi zarın dökülmesidir. İlişkinin buna bir etkisi yoktur.

Adetin tam olarak bittiği nasıl anlaşılır?

Kanın kahverengine dönmesiyle birlikte, adet döneminin sonlandığı anlaşılır. Kadınlar kahverengini gördüğünde endişelenebiliyor. Rahim içerisinde bir süre bekleyen kanın kahverengi olmasında bir sakınca yoktur. Genellikle kahverengi her zaman adet döneminin bittiğini işaret eder.