Babuko nasıl yapılır

Erzincan Usulü Babuko nasıl yapılır?

Erzincan, Tunceli gibi şehirlerimizde en nefis lezzeti sunulan sunulan babuko veya babikkonun yapımına mayasız yoğrulan hamurun fırına verilmesiyle başlanıyor. O arada bol sarımsaklı ayranı çırpılır ve bolca tereyağı eritilir. Pişen mayasız hamur ufak ufak parçalanıp ayran ve tereyağı ile buluşur.

Babuko nerede yapılır?

Babuko, Zerfet hamurdan yapılan, Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu Karadenizin bazı bölgeleri, İç Anadolunun Doğu kesimlerinin yöre Mutfağına ait sarımsaklı etsiz bir tür mantıdır. Daha çok Sivas, Gümüşhane, Tunceli, Erzincan, Elazığ, Bingöl, Kayseri ve çevresine has bir yemek türüdür.

Sir Kombe nereye ait?

Sivas'lı dostlarımdan öğrendiğim bu yöresel lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz. Hamuru için yukarıda saydığım bütün malzemeler bir alınır ve ılık su ile yoğurulur. Yoğurduğunuz hamuru uygun büyüklükte bir tepsi önce yağlanır daha sonra hamurun tamamı düzgün bir şekilde yayılır.

Şir nedir yemek?

Babuko kendi yöresinde bol sarımsak ve tereyağı ile yenen bir yemek. Damak zevkinize göre sarımsak ve tereyağı miktarını azaltıp artırabilirsiniz.

Sırım nasıl yapılır?

SIRIN HAZIRLANIŞI: – Yufka ekmeği rulo sararak 2 parmak kalınlığında keserek yuvarlak borcama dikine şekilde diziyoruz. – 100 gram tereyağını eriterek üzerlerine gezdiriyoruz. – 175 derecede üzerleri hafif kızarana kadar firinliyoriz (10 dk. ) – Kasede sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.

Zilfet nasil yapilir?

Yoğurma kabına un su şeker maya alınıp yoğurulur durun tepsisine yuvarlak Şekil verilerek konur 300 derece ısıtılmış bir Fırında 1 saat pişirilir. Pişdikden sonra bir tepside içi ufak ufak çıkarılır. üzerine Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı eritilip dökülür. Afiyet olsun enfes bir yöresel tat.

Madımak yemeği nasıl yapılır?

Madımak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Madımaklar ayıklanıp yıkanarak ince ince kıyılır.
  2. Kuru soğan ve sarımsak ince yemeklik doğranır. …
  3. Ardından salçası, tuzu, baharatları eklenerek karıştırılır.
  4. Madımaklar ilave edilir ve 10 dakika kadar kavrulur.
  5. Daha sonra bulguru ilave edilir.