Bacaklarda kemik erimesi belirtileri

Kemik erimesi ilk nerede başlar?

Kemik erimesi sıklıkla belirti vermez. Sahip olabileceğinizin ilk işareti, basit bir düşme veya kazada (düşük etkili bir kırılma olarak bilinir) kırdığınız zamandır. Kırıklar en çok kalça, omurga veya el bileğinde görülür.

Kemik erimesi nerelerde ağrı yapar?

İleri yaşlarda görülen kemik erimesi (osteoporoz), kas ağrılarına neden olan bir hastalıktır. Kemiğin yoğunluğunun değişmesi, iç yapısının bozulması anlamına gelen kemik erimesinde, kemik ağrısı, ilgili kaslarda ağrı ve tutulmalar olur. Özellikle bel ve sırt bölgesinde ağrılar daha fazla görülür.

Kemik erimesi çok ağrı yapar mı?

Osteoporoz (Kemik Erimesi) Ağrı Yapar mı? Osteoporoz genellikle sessiz bir hastalıktır. Fakat kemik erimesi çok yoğun ise henüz görünür kırık olmadan mikro kırıklar olabilir ki bunlar ağrı yapabilir. Osteoporozda görülen sırt ağrısının en önemli sebebi omurga kırıkları ve onlara bağlı şekil bozukluklarıdır.

Kemik erimesi tehlikeli mi?

Halk arasında “kemik erimesi” olarak da bilinen ve kadınlarda daha sık görülen osteoporoz, önlem alınmaması durumunda kırıklara davetiye çıkarabiliyor. Osteoporoz nedeniyle en sık el bileği, omurga ve kalça kemiğinde kırıklar meydana geliyor.

Kemik erimesi ciddi bir hastalık mıdır?

Kemiklerin sertlik derecesinin azalmasına ve kalitesinin düşmesine neden olan hastalık, kemikleri zayıflatır ve daha kırılgan hâle getirir. Yaşam süresindeki artış ile birlikte tüm dünyada en sık rastlanan kemik hastalığı hâline gelen osteoporoz, ciddi bir halk sağlığı problemidir.

Kemik erimesinden nasıl kurtulurum?

Osteoporozu ve kemik kırıklarını önlemek için 7 öneri

  1. Kemik sağlığı için kalsiyum alımını önemseyin ve yeteri kadar süt ile süt ürünü tüketin.
  2. Sigara ve alkolden uzak durun.
  3. Günlük yaşamda fiziksel aktivitenizi artırın. …
  4. Spora başlamadan önce mutlaka uzman yardımı alın.
  5. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterin.

Kemik erimesi ne zaman başlar?

Kemik erimesinin sinsi bir hastalık olduğunu söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinden Uzm. Dr. Ayşegül Başar, "Kemik kaybı genellikle 30'lu yaşlarda başlar. Ancak kemik erimesinin ortaya çıkması sıklıkla 50'li yaşlarda olmaktadır.