Başka mahkemeye gönderilmek üzere dilekçe

Başka yerdeki mahkemeye dilekçe nasıl gönderilir?

Dilekçe, başka ildeki mahkemeye gönderilmek üzere bulunduğunuz mahkemeye hitaben yazılmalıdır. Ardından dilekçeyi yazan kişi olarak kendi bilgileriniz ve davanın karşı tarafının bilgileri eklenerek açıklamalar yapılıp var ise delillerden ve eklerden bahsedilmelidir.

Mahkeme baska sehre alınır mı?

Olay konusunun vuku bulduğu ilde bulunamıyorsanız ve başka bir ildeki mahkemeye başvurmak istiyorsanız muhabere kanalını kullanmanız gerekmektedir. Muhabere usulü hukuki prosedürler arasında yer almaktadır ve bu kanal ile dava dilekçenizi başka şehirdeki yetkili mahkemeye gönderebilirsiniz.

Adliyede dilekçe nereye verilir?

Dilekçeyi nereye vereceğim? – davalının ikametgahının bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemelerinin Hukuki Dilekçe Kabul Oda- sı'na verebilirsiniz.

Mahkemeye dilekçe nasıl yazılır?

Dava dilekçesi örneği yazarken öncelikle görevli ve yetkili mahkemeye hitaben başlanmalıdır. Daha sonra davacı ve davalının ad – soyad, adres vb. kişisel bilgileri yazılmalıdır. Varsa avukatın ad – soyad ve adres bilgileri yazılmalıdır. Dava konusu olay kısaca anlatılmalı, açıklama kısmında ise detay verilmelidir.

Davanın başka yere nakline kim karar verir?

(1) Yetkili hâkim veya mahkeme, hukukî veya fiilî sebeplerle görevini yerine getiremeyecek hâlde bulunursa; yüksek görevli mahkeme, davanın başka yerde bulunan aynı derecede bir mahkemeye nakline karar verir.

Dilekçe nasıl teslim edilir?

Dilekçe ya elden teslim edilir veya posta ile gönderilir. Dilekçenin teslim edilmesi veya posta ile gönderilmesi durumlarında dilekçenin ilgili merci tarafından kayda geçirilmesi gerekir. Ve olağan olarak her teslim edilen, gelen evraka bir kayıt numarası verilir.

Mahkeme yeri değişir mi?

Mahkeme, fiili sebepler veya güvenlik gerekçesiyle duruşmanın il sınırları içinde başka bir yerde yapılmasına karar verebilir.