Beyin damar genişlemesi belirtileri

Beyin damarı genişlerse ne olur?

Beyin damar genişlemesi (anevrizma), baloncuk şeklinde damarda yapısal bozukluk halidir. Bu baloncuk daha ince olduğu için ani tansiyon yükselmelerinde kolayca yırtılabilir. Sonuç olarak yırtığın durumuna göre beyin kanaması ortaya çıkar. Aşırı kanamalarda hasta kaybedilir.

Anevrizma doğuştan mıdır?

Anevrizma, doğuştan olan genetik bir hastalık değildir. Hastalığın görülme olasılığı, yaş ile doğru orantılı bir şekilde artar.

Anevrizma olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Beyin Anevrizması Belirtileri. Beyin anevrizması belirtileri arasında bir bölgede hissedilen baş ağrısı, bulantı, kusma, ensede sertlik, bulanık veya çift görme, ışık hassasiyeti gibi göstergeler vardır. Beyin anevrizmasının kanamaması durumunda hasta hiçbir belirti göstermeyebilir.

Beyin Baloncugu patlarsa ne olur?

Halk arasında baloncuk olarak bilinen anevrizma; şiddetli baş ağrısı, çift görme veya göz kapağı düşüklüğü gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Genellikle hiç belirti vermeden ilerleyen bu balon patladığı zaman beyin kanamasına neden olarak felç, koma hatta ölümle bile sonuçlanabiliyor.

Anevrizma ağrısı nasıl olur?

Halk arasında baloncuk olarak bilinen anevrizma baş ağrıları, geçici uyuşmalar, görme ve yutma bozuklukları ile kendini belli edebiliyor. Patlaması halinde beyin kanamasına neden olan anevrizma felç, koma hatta ölümle sonuçlanabiliyor.

Anevrizma kendiliğinden geçer mi?

Anevrizma tedavisi kapalı ya da açık ameliyat ile yapılır. Anevrizma kendi kendine ya da ilaç tedavisi ile iyileşmez. Anevrizmanın yıllık kanama riski muhtemel yaşam süresi göz önüne alındığında göz ardı edilemez. Bu nedenle anevrizması kanamadan tespit edilen hastalarımıza tavsiyem en kısa sürede tedavi olmalarıdır.

Damar genişlemesi tehlikeli midir?

Genişleyen damarlarda damar yoluna aşırı yük binmesinden dolayı çatlaklar oluşabilir, damarlarda patlamalar meydana gelebilir. Bu durum sonucunda gelişen damar çatlakları ve patlamaları tedavi edilmezse ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir.