Bezelye yemeği nasıl yapılır

Bezelye yemeği nasil yapilir?

Bezelye Yemeği Yapılışı:

  1. Soğanları yemeklik doğrayıp yağ içinde kavurun.
  2. Havuç ve patatesleri küp formunda doğrayın.
  3. Soğanları kavurunca salçasını ekleyip biraz daha kavurun.
  4. Bezelye, havuç ve patatesleri ekleyin.
  5. Pul biber ve tuzu atıp biraz daha karıştırın.

Sade bezelye yemeği nasıl yapılır?

Sade Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı doğrayıp zeytinyağ da renk değiştirip yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  2. Salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Üzerine bezelye ve sıcak suyu ekleyip baharatları da koyduktan sonra pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Apr 17, 2019

Dondurulmuş bezelye nasıl pişer?

1 orta boy patatesi ve havucu küçük küçük küp küp doğrayıp ekleyelim. 2-3 dakika kavurduktan sonra dondurucudan çıkardığımız bezelyeyi hiç çözdürmeden üzerine ekleyelim. (Taze de aynı şekilde kullanabilirsiniz. ) Güzelce karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakalım.

Bezelye yemeği nasıl yapılır Havuçsuz?

Tavuklu Bezelye(Havuçsuz) Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuk göğsü iyice yıkandıktan sonra küp küp doğranır ve tencereye koyulur suyunu çekip kavrulmaya başlayınca soğan eklenir ve biraz daha kavrulur. Domates ,baharatlar ,salça ,patates ve bezelyede eklenip suyuda konulup 40 dakika pişirilir.

Taze iç bezelye yemeği nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayın ve geniş bir tencereye alın. …
  2. Bu sırada havuçları ve biberi küp küp doğrayın.
  3. Soğanların üzerine havuç ve biberleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. Üzerine bezelyeleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun.

Dondurulmuş bezelye kaç dakikada pişer?

Bezelyeleri ilave ediyoruz. Tuz ekleyip yemeğin üzerini geçecek şekilde su ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Düdüklüde 15 dakikada, normal tencerede 45 dakikada pişecektir.

Bezelye yemeğine ne kadar su konulur?

Bezelye Yemeği Malzemeleri 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine göre), 1 tatlı kaşığı pul biber, 3 su bardağı sıcak su (su bardağı ölçüsü: 200 ml.), 3 yemek kaşığı sıvı yağ.