Boyun fıtığı olanlar nelere dikkat etmeli

Masa başında şunlara dikkat etmeleri gerekir. Sandalyede dik oturun kollarınızı kolçaklara dayayın. Okuma sırasında molalar verin. Stresli ders çalışma boyun kaslarınızın spazmını artırabilir. Özellikle fizik tedavi sonrası hemen eski alışkanlıklarınıza dönerseniz ağrılarınız tekrarlayabilir.

Boyun fıtığı olanlar neler yapmalı?

Boyun fıtığı tedavisi eğer hastalık hafif şiddette ise istirahat, stresten uzak bir yaşam, ağrı kesici ilaçlar ve fizik tedavi ile yapılır. Ancak boyun ve kol ağrıları ilaç ve fizik tedaviye rağmen geçmiyorsa, hastaların kollarında uyuşukluk, kuvvet azlığı varsa hasta ameliyatla tedavi edilmesi gerekebilir.

Boyun fıtığı nelere zarar verir?

Boyun fıtığı hastalarında sıklıkla görülen radiküler ağrı, boyun bölgesinde sıkışan bir sinir nedeniyle omuzlara, kollara, ellere veya parmaklara vurabilen ağrı ile karakterizedir. Bu tarz ağrılar sinir köküne yapılan basının derecesine göre baş bölgesine, boyun bölgesine, omuz ve kollara rahatlıkla yayılabilir.

Boyun fıtığı olan bir insan nasıl uyumalı?

Boyun Fıtığı İçin İdeal Uyku Pozisyonu. Boyun için en ideal yatış pozisyonu yan yatış ve sırtüstü yatıştır. Sırtüstü yatıyorsanız kullandığınız yastığın, boynunuzun doğal eğriliğini destekleyen kavisli kısma ve başınızı destekleyen daha düz kısma sahip olması idealdir.

Boyun fıtığı olanlar ne yemeli?

Boyun bölgesinde 7 farklı omur cismi yer almaktadır.

  • Badem Yağı Acı ve tatlı olmak üzere iki çeşidi olan badem ağacı, pembe-beyaz renklerdeki çiçeklere sahiptir. …
  • 2.Biberiye Yağı …
  • Elma Sirkesi. …
  • Lavanta Yağı …
  • 5.Zerdeçal.

Feb 3, 2017

Boyun fıtığı egzersiz ile geçer mi?

Ayakta yapılan neredeyse bütün egzersizler boyun fıtığına iyi gelmektedir. Boyun fıtığının tedavisinde büyük pay oynayan egzersizler, boynun rahatlamasını sağlamaktadır.

Boyun fıtığı olanlar spor yapabilir mi?

Fıtık hastalarına doğru açı ve doğru egzersiz programı ile spor yaşamı devam ettirilebilir.

Boyun fıtığı tedavi edilmezse ne olur?

Boyun fıtığı zamanında tedavi edilmezse klinik tablo her iki kol ve her iki bacakta felç oluşumuna kadar gidebilir. Tüm vücudu kapsayan duyu kaybı, idrar ve büyük abdestini kaçırma veya yapamama gibi durumlar ortaya çıkabilir.