Bozulan yapılandırma yeniden

Yapılandırma bozuldu tekrar açılır mı?

Mükellefler açısından 7256 sayılı Kanun ile bozulan yapılandırmaların bu kanun kapsamında yeniden yapılandırılarak vadelendirilmesi imkânı var. Ya da bozulmasa dahi o kanun kapsamında ödenen tutarların bu kanun kapsamında yeniden uzun vadeye yayılması şansı var.

Yapılandırma tekrar uzar mı?

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi de (peşin ödeme süresi dahil) Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 ay uzatıldı. Buna göre, vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse en geç 1 Kasım 2021 Pazartesi yapmaları gerekiyor.

7326 Yapılandırma bozulursa ne olur?

Burada belirtildiği şekilde borcun tamamını bir defada ödeme imkanı olmayanlar ise yeni bir kanun çıkmadıkça artık yapılandırmadan yararlanamayacaklar, yapılandırdıkları borç eski haline dönecek.

Yapılandırma kaç taksit ödenmezse iptal olur?

İlk iki taksit ödendikten sonra kalan taksitlerden bir takvim yılında iki veya daha az taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde yapılandırma bozulmuyor.

Yeni yapılandırmaya Nasıl Başvurulur?

Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.

Yapılandırılan borç ödenmezse ne olur?

Yapılandırma kapsamındaki ilk 2 taksit süresinde ödeme yapmayan vatandaşların yapılandırması bozulacak ve buna bağlı elde edilen avantajlar kaybedilecek. Yapılandırma kapsamındaki ikinci taksitin son ödeme süresi ise 31 Aralık 2021 olarak açıklandı.

Yeniden yapılandırma ne zaman başlıyor?

Kanunla yapılandırma kapsamına alınacak 30 Nisan 2021 dahil bu tarihten önceki dönemlere ait borçlar şu şekilde; 1. Yasaya göre, vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları, öğrenci kredisi borçları yeniden yapılandırılması yapılacak.