Burdur gölü tesisleri

Burdur Gölü yüzülür mü?

Bölgeye gezmek için bazan gideriz.Antalya'dan gittiğimiz için yüzme amaçlı değil.Yorum ve gezi amaçlı.Plaj pek plaja benzemiyor.Sular çekildikçe bataklık zemin ortaya çıkıyor,kokuyor. Ancak her mevsim bölge çok güzel.

Burdur Gölü ile Salda Gölü aynı mı?

Maldiv adalarındaki doğa güzelliğine benzerliği ile bilinen ve ülkemizin saklı cenneti olarak görülen Salda Gölü, Burdur ve Ülkemizin en önemli değerlerinden biri haline gelmiştir. Burdur İl Merkezinin yaklaşık 64 km batısında yer alan Salda Gölü, Yeşilova İlçe merkezine 4 km uzaklıktadır.

Burdur Salda Gölünde denize girilir mi?

Salda Gölü çevresinde bulunan Tabiat Parkı Orman Plajı, Yeşilova Halk Plajı ve Doğanbaba Halk Plajı, gönül rahatlığıyla yüzebileceğin plajlar.

Burdur Gölü kurudu mu?

Kıyısında çatlamış toprak örtüsü oluşan göldeki halk plajında 5 yıl önce su yüzeyinde yer alan 3 metre yüksekliğinde iskele, bugünlerde suya yaklaşık 2 metre uzaklıkta bulunuyor. Son yıllarda kuraklığın da etkisiyle kuruma tehlikesi olan Burdur Gölü'nün su seviyesi, 50 yılda 17,7 metre düştü.

Burdur Salda Gölüne giriliyor mu?

'Maldivler' olarak bilinen plajda bölgeye özgü ürünlerden alan ziyaretçiler, 'Salda' yazısının bulunduğu alanda bolca fotoğraf çektirdi. Koruma alanında bulunan bu bölgede göle giremeyen ziyaretçiler, belirlenen alanlarda yürüyüş yaptı. Salda Gölü'nde halk plajında ise suya girilmesine izin veriliyor.

Göl de yüzülür mü?

Gerçekten de birçok gölün yüzeyi, normal şartlar altında yaklaşık 997.5 kg/m3 yoğunluğa sahiptir. … Ancak ne olursa olsun, tatlı suyun yoğunluğu daha az olduğu için vücut su içerisinde serbest haldeyken daha fazla batacaktır. Bu da, boğulma riskini arttıracaktır.

Salda gölünün dibinde ne var?

Gölün arka kısmında kalan orman örtüsü keklik, tavşan, tilki, yaban domuzu, göl ise yaban ördeklerine ev sahipliği yapıyor. Göl içindeki suların çekilmesiyle görülmeye başlayan yedi beyaz ada bulunmaktadır.