Büyük lahana sarması

Turşuluk lahana nasıl seçilir?

1) Sert yapraklı ve küçük bir lahana seçilmelidir. 2) Cam kavanoz tercih edilmelidir. 3) Lahana turşusunun sertliğini tuz seçimi ve oranı belirler. 4) Rafine tuz turşuyu yumuşatacağı için kalın tuz kullanılmalıdır.

Lahana alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Sarmalık lahana seçerken yapraklarının ince ve sık kapanmış yapraklı secmeye özen gösterirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Sık kapanmış yaprak ne demek onuda söyleyim. Lahananın yaprak kısmının ortasına bastırınca içeri doğru gitmez yumuşak olmaz. Yapraklar gevşek olmadığı için lahana hareket etmez.

Lahana sarması diyette yenir mi?

Lahana sarması, yüksek kalorili besinler arasında değildir. … Lahana sarması kişiyi uzun süre tok tutar, böylece kişinin zayıflamasına yardımcı olur. Ancak her besinde olduğu gibi lahana sarması tüketirken de aşırıya kaçılmaması gerekir. Ne kadar orta kalorili bir besin olsa da fazla yenildiğinde kiloya sebep olabilir.

Lahana kokusunu gidermek için ne yapmak lazım?

Elma kabukları en etkili yöntemdir. Bir elmanın kabuklarını soyun ve lahana suyuna elma kabuklarını da ekleyerek haşlamaya bırakın. Bu sayede hem koku ortadan kalkacak hem de lahananın hazmı kolaylaşacaktır.

Lahana turşusuna kereviz konur mu?

Biber dışında salatalık, fasulye, lahana gibi sebzelerden ve muz, çilek, mandalina ve elma gibi meyvelerden de turşu yapılabilir. Turşuda kullanacağınız taze kereviz sapları ve yaprakları ise içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerle, turşunun koruyucu yapısını güçlendirir.

Beyaz lahana tursusu nasıl kurulur?

Lahanaları yıkayıp sterilize ettiğiniz kavanozun içine yerleştirin. Kabuğunu soyup diş diş ayırdığınız sarımsakları lahanaların arasına sıkıştırın. Limon tuzunu sirkeyle karıştırıp lahanaların üzerine dökün. Kavanozun kalan boşluğunu da suyla tamamlayın ve kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.

Sarma yapmak için lahana yaprakları nasıl ayrılır?

Çok fazla haşlamayacaksınız, sadece rahat ayrılabilecek kadar suda tutacaksınız. Sudan alıp ilk yaprakları çıkarın. Daha sonra altta kalan yapraklar içinde aynı yöntemi uygulayın. Lahana küçüldükçe, ve buharla ısındıkça yaprakları ayırmak kolaylaşacak, kendiliğinden ayrılıverecektir.