Cheesecake tarifi nefis yemek

Cheesecake nasıl yapılır malzemeleri?

MALZEMELER

  1. Labne peyniri (1 paket) (200 gram)
  2. Yoğurt (1 su bardağı)
  3. Yumurta (2 adet)
  4. Un (2 yemek kaşığı)
  5. Limon kabuğu rendesi (1 adet)
  6. Vanilya (1 çay kaşığı)
  7. Toz şeker (1 su bardağı)

Cheesecake harcı nasıl yapılır?

Cheesecake kreması için; 3 yumurta, 600 gram labne peynir, 1 su bardağı toz şeker, 1 kutu sıvı krema, 1 limon kabuğu rendesi ve suyu, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı dolusu nişastayı bir kaba alın. Mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız kalıba kremalı karışımı dökün.

Cheesecake çatlamaması için ne yapmalı?

Cheesecake'i pişirme aşamasına geldiğinizde fırınınızı mutlaka önceden ısıtın. Kalıbı su dolu bir tepsinin içinde fırına vermelisiniz. Tepsinin içindeki su fırının içinde buhar yaparak kekinizin kurumasını ve çatlamasını önler.

Cheesecake hangi ayarda pişer?

Önceden ısıtılmış fırının alt kısmına tepsiyi yerleştirin. 175 derece de yaklaşık 40 ila 60 dk arasında pişirin. (pişme saatini net veremiyorum çünkü her fırının pişirme işlemi farklı) Kek pişerken fırının kapağını açmayın. Cheesecakenizin kenarları sabit ortası hafifçe sallanıyor ise pişmiş demektir.

Cheesecake kaç derecede pişer?

Soğuyan tabanın üzerine hazırladığınız karışımı dökün ve istediğiniz meyvelerle süsleyin. 150 derece fırında 1,5 saat kadar pişirin. Pişen cheesecake i fırından alın ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.

Cheesecake çeşitleri nelerdir?

Hemen siz de indirin.

  • #1 Vişneli Cheesecake ( ÇATLAMAYAN TAM ÖLÇÜLÜ) …
  • #2 San Sebastian Cheesecake (Videolu) …
  • #3 Çilekli Cheesecake. …
  • #4 Çikolatalı Cheesecake Tarifi (Fırında Pişmeyen Garanti Tarif) …
  • #5 Hindistan Cevizli Cheesecake. …
  • #6 Büyük Borcamda Mandalinalı Cheesecake. …
  • #7 Käsekuchen (Alman Usulü Cheesecake)

Cheesecake pişerken neden çatlar?

Cheesecake pişerken ya da fırından çıkardıktan sonra kolaylıkla çatlayabilir. Bu, genellikle fırının yüksek ısıda olmasından, cheesecake'in gereğinden uzun bir süre fırında kalmasından ya da pişen cheesecake'in hızla soğumasından ileri gelir.