Elektronik ihale uygulama yönetmeliği

Elektronik ihale uygulaması nedir?

Yapılan ihalelerde elektronik ihale yöntemi kullanılmaktadır. Bu usulün uygulandığı ihalelerde, Ekonomik açıdan en avantajlı teklif en düşük fiyat esasına göre veya fiyat ile birlikte fiyat dışı unsurlara göre belirlenebilir. Yerli istekliye ve yerli malı teklif eden istekliye fiyat avantajı uygulanabilir.

E ihale nasıl yapılıyor?

Gümrük eihale sistemine www.eihale.gov.tr adresinden veya tablet ya da cep telefonlarından eihale uygulamasını cihazınıza indirerek ulaşabilirsiniz. Ya da e-devlet üzerinden Ticaret Bakanlığı sekmesinde eihale uygulamasına erişilmesi de mümkündür.

21 F pazarlık usulü ihale nedir?

4734 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendine göre pazarlık usulünün kullanıldığı ve tekliflerin elektronik ortamda alındığı ihalelerde teklifler, elektronik teklif verme uygulaması indirilerek elektronik anahtarla birlikte ihale tarihi ve saatine kadar gönderilir.

21 B’ye göre ihale nasıl yapılır?

21/b, 21/c ve 21/f kapsamında yapılan ihallerde ilan yapılması zorunlu değildir. İlan yapılmayan hallerde en az üç istekli davet edilerek, yeterlik belgelerini ve fiyat tekliflerini birlikte vermeleri istenir.

E ihale kaç günde sonuçlanır?

SORU – 10) Eİhale kaç günde sonuçlanır? CEVAP – 10 Eİhale süresi 3(üç) gün içerisinde sonuçlanacaktır.

E ihale Üyelik ücretli mi?

Gümrük idaresince düzenlenen eihaleye katılabilmek için öncelikle sistem üzerinden üyeliğinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Üyelik ücretsizdir. Gerçek kişiler ve tüzel kişiler için üye olma prosedürleri farklıdır. Gerçek kişilerin www.eihale.gov.tr sayfası üzerinden “Üye Ol” bölümünden kayıt yaptırması yeterlidir.

E ihale giriş nasıl yapılır?

www.eihale.gov.tr adresi üzerinden, Üye ol butonu yardımıyla sisteme girişte kullanacağınız kullanıcınızı oluşturarak Eİhale sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz. E-devlet üzerinden de TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.