Elmalı tarçınlı kurabiye arda

Elmalı kurabiye hamuruna ne katılır?

Elmalı Kurabiye (Parçalanmayan Hamur) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 paket margarin oda sıcaklığında.
  2. 1 paket vanilya.
  3. 1 paket kabartma tozu.
  4. 1 çay bardağı sıvı yağ
  5. 1 çay bardağı yoğurt.
  6. 1 çay bardağı pudra şekeri.
  7. 1 adet yumurta.
  8. Alabildiğince un.

22 Nov 2016

Elmalı kurabiye hamuru nasıl yumuşak olur?

Hava almamasını sağlayarak yumuşatmış olursunuz. Bir diğer yöntem ise kavanozun içerisine elma koymak. Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz.

Elmalı kurabiye hamuruna şeker konur mu?

Elmalar rendelenip şekerle 10 dakika pişirilir. Soğuyunca ceviz ve tarçın konur. Hamur yoğurulur bezelere bölünür. … Soğuyunca üzerine pudra şekeri dökülür.

Elmalı poğaça nasıl olur?

Önce bir tencere de elma rendesini toz şekeri tarçın ve cevizi biraz pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için; Yumuşak margarin sıvı yağ yoğurt ve pudra şekerini derin bir kapta iyice karıştırın sonra nişasta ve vanilya ekleyin ve karıştırın. En son un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Elmalı Kurabiye yumuşamadan nasıl saklanır?

Ayrıca kurabiyelerinizi içerisinde lavaş ya da tortilla ekmeği olan veya tabanına ve kurabiye aralarına yağlı kağıt konulmuş kavanozların içerisinde saklamak gerekiyor. Kapaklı saklama kaplarının içerisinde de kurabiyelerinizi uzun süre saklayabilirsiniz.

Dağılan hamura ne yapılır?

Bu nedenle özellikle sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı kullandığınız hamurlarda un miktarını gerektiği kadar koyun, dilerseniz kıvamını biraz daha toparlaması için nişastadan yardım alın.

Elmalı Kurabiye Yumuşamaması için ne yapmalı?

Kurabiye hamurunu yaparken içerisine koyacağınız 3-4 yemek kaşığı soğuk su sayesinde malzemeleriniz tam kıvamında toparlanıyor ve kıvamları daha sonradan yumuşamıyor.