Erkeklerde şeker hastalığı kısırlık yaparmı

Evet, şeker hastalığında erkeklerin üreme sağlığını olumsuz yönde etkileyerek kısırlığa neden olabilir. Şeker hastalığının yol açtığı bu semptomların ve bozuklukların ilaç tedavileri ile giderilmesi mümkündür.

Şeker hastası olan kişinin çocuğu olur mu?

Diyabet olanlar hamile kalamaz gibi bir düşünce doğru değildir. Her sağlıklı kadın gibi diyabetli kadınlarda rahatlıkla hamile kalabilir. Ancak anne olmak isteyen diyabetli kadınların, hamile kalmadan önce doktor kontrolünden geçmesi gerekir, kan şekeri iyi gittiğini bilmesi gerekir.

Diyabet kısır yapar mı?

Diyabet, kısırlık nedeni değildir. Endişe etmeyin. Bu konuda anlatılanların bilimsel geçerliliği yok. – Diyabetli bir kadın için kan şekeri iyi kontrol edildiği zaman hamilelik bir sorun teşkil etmez.

Şeker hastalığı olan erkeklerde cinselliği nasıl etkiler?

Şeker hastalığı, testosteron hormonunu da düşürebiliyor. Bu durumda cinsel isteksizliğe eşlik eden sertleşme problemi görülüyor. Tüm bunların yanında orgazm hissinde azalma, haz alamama, mesaneye doğru geri boşalma veya gecikmiş boşalma problemleri de sıklaşıyor.

Şeker sperme zarar verir mi?

Kontrolsüz diabet, iktidarsızlığın önemli sebeplerindendir. Ayrıca sperm kalitesini de olumsuz etkiler. Sağlık sorunlarının semptomlarını azaltmak ve hastalığın getirdiği riskleri en aza indirmek için yaşam tarzını düzenlemek gerekir. Diet ve egzersizle diabet kontrol altına alınabilir.

Şeker erkekliği etkiler mi?

Kalp ve damarlarda hasara yol açan diyabet, cinsel yaşamı da olumsuz etkiliyor. Erkeklerde cinsel isteksizlik, boşalma sorunları ve ereksiyon sorunu ortaya çıkarken; kadınlarda ise vajinal kuruluk, cinsel isteksizlik ve genital bölge enfeksiyonlarını tetikliyor.

Insülin kullanan erkeğin çocuğu olur mu?

Dahiliye Uzmanı Dr. Mesut Polat, insülin kullanımının kısırlığa ya da bağımlılığa yol açmadığını dile getirdi.

Şeker hastalığı evliliğe engel mi?

Ne yazık ki son zamanlarda şeker hastalığı yani diabet sıklıkla gençlerde de görülüyor. Bu hastalık kalıtımla da geçebiliyor, yani büyüklerde varsa, çocuklarda da ortaya çıkabiliyor. Ancak evlenmenizde hiçbir sakınca yok.