Eski doğanbey köyü

Aydın ili Söke ilçesine 30 km.uzaklıktadır. Sırtını Mykale Dağlarına (Dilek Dağları) yaslamış olan, Kurtuluş Savaşı sırasında mübadele sonucunda Yunanistan'a göç eden Rumlardan kalma bir köydür.

Eski Doğan Bey köyü nerede?

Eski Doğanbey Köyü Nerede, Nasıl Gidiliyor? Kuşadası gezilecek yerler arasında başı çeken Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Milli Parkı sınırlarındaki Doğanbey Köyü, Aydın'ın Söke ilçesine bağlı. Köyün Söke'ye mesafesi ise yaklaşık 30 km.

Doğanbey köyünde ne yapılır?

Doğanbey Köyü'nde Gezilecek Yerler Köyün hemen girişinde Dilek Yarımadası, Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi yer alıyor. Tanıtım merkezinin bulunduğu taş bina, 1890'larda hastane amaçlı yapılmış. Tanıtım merkezini gezerken bölgede yaşayan hayvanları ve yetişen bitkileri görebilirsiniz.

Eski Doğanbey köyüne nasıl gidilir?

Doğanbey Köyü'ne ulaşım için önce Söke'den gelirken Priene Antik Kenti'ni geçin ve Didim Güllübahçe Yolu üzerinde ilerlerken Doğanbey sapağından sapın. Söke ile Eski Doğanbey Köyü arası mesafe 30km (35dk). Didim'den gelirken de ters yönden gelmiş oluyorsunuz, yine aynı sapaktan sapmanız gerekiyor.

Doğanbey Nerede Kalınır?

Doğanbey Otelleri

  • Aqua Mount Thermal Hotel and Spa. 5 yıldızlı …
  • Lazoğlu Bungalov. Şehir merkezine 11,1 kilometre. …
  • Bahab Guest House. Şehir merkezine 12,9 kilometre. …
  • Keyf Konak. Şehir merkezine 11,3 kilometre. …
  • Panion Park Residence. 2.5 yıldızlı …
  • Hotel Akbulut. 4 yıldızlı …
  • Art Hotel. 3 yıldızlı …
  • Faustina Hotel & Spa. 4 yıldızlı

Seferihisar Doğanbey denizi nasıl?

Doğanbey'de bulunan İpekkum Plajı, Seferihisar plajları arasında çocuklu aileler için en uygun plaj. Çünkü suyu bölgeye göre biraz daha ılık, sığ ve sahili ince kumluk. Bölgede deniz suyu soğuk olması ile ünlü olunca ılık deniz isteyenler Doğanbey tarafındaki plajları tercih ediyorlar.

Domatia ne demek?

Rumca odalar anlamına gelen "Domatia" ismiyle kurulan köy zaman içinde "Doğanbey" ismini almıştır. Eski adı Domatia olan Doğanbey, aslında bir Rum köyüdür. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla değin uzanan köy, 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşam alanıdır.

Karina nerede?

Karina anatomide, soluk borusundaki, soluk borusunun sağ ve sol akciğerlere girmeden önceki ilk iki bronşu arasında yer alan kıkırdaksı kısımdır. (Yeri genellikle 4.-5. torakal omur düzeyine denk gelir.)