Evden dışarı çıkamama hastalığı

Agorafobi, bireyin açık alanları güvensiz bulması sebebiyle kapalı alanlardan dışarı çıkamaması olarak açıklanan anksiyete bozukluğudur. Agorafobi hastalığı olan bireyler açık alanlardan, toplu taşım araçlarından, alışveriş merkezlerinden, kısacası ev dışındaki tüm mekanlardan korkarlar.Aban 17, 1399 AP

Evden çıkamama hastalığı nasıl geçer?

Profesyonel tedavi olmadan Agorafobi hastalığını yenmek neredeyse mümkün değildir. Tedavi süreci rehberlik ve bilişsel davranışçı tedavi ile yürütülür. Bilişsel davranışçı tedavi yöntemi Agorafobi hastası bireylerin yarısında etki gösterir. Agorafobi hastalığı yetişkinlerin yüzde 1.7'sini etkiler.

Agorafobi nasıl atlatılır?

Agorafobinin Tedavisi Agorafobi tedavisi genellikle hem psikoterapi hem de ilaç tedavisini içerir. Biraz zaman alabilir, ancak tedavi iyileşmeye yardımcı olacaktır. Psikoterapi, anksiyete belirtilerini azaltmayı, hedefler belirlemeyi ve pratik beceriler öğrenmek için bir terapistle çalışmayı içerir.

Evden çıkamama hastalığı neden olur?

Agorafobi hastalığı kişinin kendini güvende hissettiği ortamların dışına çıktığında oluşan bir tür anksiyete bozukluğudur. Bu hastalığa sahip kişiler genellikle kendilerini en çok evde güvende hisseder ve evden çıkmak istemezler.

Dışarı çıkma korkusu neden olur?

Agorafobinin nedenleri kesin olarak bilinmemektedir. Bununla birlikte, agorafobi olma riskinizi arttırdığı bilinen birkaç faktör vardır. Depresyon bunlardan ilki, depresyon dönemlerinde agorafobinin geliştiği sık sık görülmüştür. Klostrofobi ve sosyal fobi gibi diğer fobiler neden olabilir.

Agorafobi ne korkusu?

Agorafobi“ (eski yunanca) teriminin tercümesi „alan korkusu“dur. Mağdur kişi, evi terketmekten, kamuya açık yerlerde bulunmaktan, alışveriş merkezlerine veya dükkanlara girmekten, kalabalık içerisinde, sinemalarda veya dar ve kapalı odalarda bulunmaktan, ya da trenle, otobüsle veya uçakla seyahat etmekten korkar.

Her şeyden korkan insan ne yapmalı?

5 öneri ile açıklayalım.

  1. Korkunun Nedenini Düşünün. …
  2. Korkulara Sahip Olmanın Normal Olduğunu Kabul Edin. …
  3. 3. Korkularınızın Hayatınızda Nasıl Bir Etkisi Olduğunu Düşünün. …
  4. Korkularınızla Yüzleştiğinizi ve Onları Yendiğinizi Hayal Edin. …
  5. Korkularınızla Kademeli Bir Şekilde Yüzleşin.

Khordad 30, 1398 AP

Agorafobi tedavi edilmezse ne olur?

Agorafobi tedavi edilmezse, bazı kötü sonuçlar doğurabilmekte ve ömür boyu devam edebilmektedir. Agorafobi hastalığının tedavi edilmemesi depresyona neden olurken, ayrıca anksiyete ve panik atak gibi günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen psikolojik rahatsızlıklara da neden olunmaktadır.