Firik bulgur pilavı

Sade firik bulgur pilavı nasıl yapılır?

4, 5 bardak tavuk suyu tencereye alınır kaynatılır. İyice kaynayınca bulguru, firiği eklenip, damak tadınıza göre tuzu ve yağı da eklenip hafif karıştırılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekince altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Servis tabağına alınıp üzerine tavuk didilip sunum yapılır.

Antep firik pilavı nasıl yapılır?

Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Nohutu bir gece önceden ıslatın. …
  2. Ayıklanmış firik ve bulguru kuruyken birbirleriyle iyice karıştırın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun. …
  4. Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. …
  5. Firik pilavını, patlıcan musakka ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz.

Aug 18, 2021

Firik bulguru ne kadar su konur?

1 su bardağı firik. 1 çay bardağı tel şehriye. 3yemek kaşığı sıvıyağ 2,5 su bardağı ılık su.

Antep usulü bulgur pilavı nasıl yapılır?

Kızgın yağda soğanları kavurun. Biberleri ekleyin birlikte pembeleşinceye kadar kavurun, salçasını ekleyin salçayı da kavurduktan sonra domateslerini ekleyin karıştırın. 2, 5 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika kaynatın. Bulgurunu ilave edip suyu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın.

Firik bulguru nasıl kullanılır?

Firik bulguru, en çok pilav yapımında tercih edilir. Firik pilavı, özellikle farklı lezzette bir pilav yemek isteyenlerin sıkça tercih ettiği yemeklerin başında gelmektedir. Bu özel bulgur çeşidi, özellikle Maraş yöresi ile özdeşleşmiştir. Güneydoğu Anadolu bölgemizde sıkça tüketilen bir tahıl türüdür.

Firik aşı nasıl yapılır?

Tavuklu Firik Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk haşlanır, bir tencereye yıkanmış firik ve bulgur alınıp üzerine ez az beş bardak tavuk suyu bırakılır.
  2. Tuzu eklenir. …
  3. Üzerine haşladığımız tavuk parçalarını koyup servis yapılır.

Jan 3, 2014

Firik bulguru yıkanır mı?

Daha sonra firik eğer taşlı ise geniş iki kab yardımı ile bol su işine alınarak önce birinci kapta elle karıştırılarak yıkanır üzerine çıkan saplar giderilir. … Kaynayınca işine yıkanmış firik, bulgur ve daha evelden haşlanmış nohut eklenir.