Fırında hindi kızartma sosu

Hindi sosu nasıl yapılır?

Hindi Sos (Gravy) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unun üzerine ekleyerek kavurmaya başlayın. …
  2. Hafifçe karıştırıp ısındıktan sonra üzerine suyu ekleyin. …
  3. Ocaktan almadan önce tuz oranın kontrol edin ve gerekliyse ekleme yapın.

05-Dec-2019

Hindi göğsü nasıl marine edilir?

Hindi göğüsleri soda, zeytinyağı, karabiber, tuz ve sarımsak tozuyla marine edin. Buz dolabında 30-35 dakika bekletin. Tavayı ısıtın. Isınan tavaya göğüsleri dizin ve kısık ateşte 10-15 dakika iki tarafını da pişirin.

Hindinin kızarması için üzerine ne sürülür?

Bütün haldeki hindi ya da tavuğunuzun üzerine ovarak tereyağı sürmek bu işin sırlarından biri. Özellikle iç kısmına ve deri kısmına ovarak süreceğiniz tereyağı lezzetine lezzet katacaktır ve fırında nar gibi kızarmasına neden olacaktır.

Hindi etinin yumuşak olması için ne yapılır?

Yumuşak hindi etinin marine edilme sırrı Sosta kullanacağınız sütte bulunan enzimler ve süt asitleri hindi etinin sert dokusunu parçalayarak yumuşamasını sağlayacak ve lezzet katacaktır. Hindi etini bu karışımla harmanlayarak üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında en az 2 saat bekletin.

Tavada hindi sosu nasıl yapılır?

Salça, zeytinyağı, süt, yoğurt, sarımsak,tuz ve karabiber karıştırılır ve et bu sosun içinde en az iki saat buzdolabında dinlendirilir. Döküm/teflon tavada önce yüksek ateşte her iki tarafı da 1-2 dk mühürlenir ardından kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakılır.

Hindi nasil Baharatlanir?

Marinasyonda ete lezzet katan unsurların başında baharat geliyor. Hindi eti için kekik, köri, defne yaprağı, adaçayı, kimyon gibi birçok lezzeti tercih edebilirsiniz. Bu lezzetleri ister taze isterseniz de kuru olarak marine işlemine dahil edebilirsiniz. Marinasyonun püf noktaları arasında eti dinlendirmek geliyor.

Hindi eti kaç saat marine edilir?

Genellikle zeytinyağı, tuz, süt, sarımsak, nane, köri, karabiber, kimyon, adaçayı, kekik, toz biber ve salça gibi malzemelerin karıştırılmasıyla hazırlanan sosa karıştırılan hindi etleri, üzeri örtülerek buzdolabında en az 2 saat bekletilir. Bu sürenin daha fazla tutulması, etin lezzetini artırmaktadır.