Gübre ve mazot desteği

Gübre Desteğine Nasıl Başvurulur?

1-Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları, kayıtlı iseler kayıtlarını yılı içerisinde güncelleştirmeleri, 2-Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak istediğine dair Başvuru Dilekçesini belirlenen süreler içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerimize vermek zorundadırlar.

Organik gübre desteği ne kadar?

Organik gübre desteği yine 20 lira İlk kez 2019 yılında ödenmeye başlanan katı organik-organomineral gübre desteği kapsamında organik gübre kullanan çiftçilere dekara 20 lira destek ödenecek.

Tarım desteği nasıl alınır?

Tarımsal destekleme konusu ne olursa başvuruda bulunmak için; Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt olmak gerekiyor. Şayet kaydınız var ise, mazot ve gübre desteklemesi almak istediğinizi belirten bir dilekçe yazmalı ve bu dilekçeyi Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri'ne teslim etmeniz gerekiyor.

Yem bitkisi desteği ne kadar?

Yem bitkileri üretim desteği, dekar başına olmak üzere, korunga için 90 lira, tek yıllık yem bitkileri için 60 lira, silajlık ekilişler (sulu) için 100 lira, yapay çayır mera için 150 lira, çok yıllık yem bitkilerinde sulu olanlar için 90 lira, kuru olanlar için de 40 lira olacak.

2021 mazot gübre desteği ne kadar?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2021'de mazot ve gübre desteği de dahil olmak üzere dekar başına; buğday, arpa çavdar, yulaf ve tritikale için 42 TL destekleme ödemesi yapılacak. 2022'de yapılacak gübre desteği ise buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 32 TL'ye düşecek.

Gübre desteği ne kadar?

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR? Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, çavdar, arpa, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 TL'si mazot, 20 TL'si de gübre olmak üzere 42 TL destek verilecek.

2021 Organik gübre desteği ne kadar?

· Küçük Aile İşletmesi Desteği kapsamında dekara 100 TL destekleme ödemesi yapılır. · Katı Organik-Organomineral Gübre Desteği kapsamında dekara 10 TL destekleme ödemesi yapılır.