Halk oyunları sahne uygulamaları eğitici eğitimi kursu

Halk oyunları kurslarını kim düzenler?

Madde 52 — Bünyesinde döner sermaye işletmesi bulunan merkezlerde işletmeye bağlı olarak kurslar düzenlenir. Döner sermaye kapsamında açılacak kurs türleri, halk eğitimi merkezi planlama komisyonunca belirlenir.

Halk oyunları sertifikası nasıl alınır?

Eğitim sonunda 10 sorudan oluşan 10 dakika süre sınırı bulunan online sınav uygulanmaktadır. Konuları tamamladıktan sonra sınav otomatik olarak karşınıza çıkmaktadır. Sertifika sınavını 100 üzerinden en az 60 alarak başarıyla tamamlayan kişilere Halk Oyunları belgesi (katılım sertifikası) verilmektedir.

Halk Oyunları öğretmeni Nasıl Olunur?

Halk oyunları öğretmeni olmak isteyen kişiler Müzik Öğretmeni ya da Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü bölümünden mezun olarak da bu alanda çalışabilirler. Çoğu özel okul bunların yanında ön lisans konservatuar bölümlerinden mezun olan kişileri de öğretmen olarak çalıştırmaktadır.

Halk Oyunları 2 kademe antrenörlük belgesi nasıl alınır?

Kademe Temel Antrenör Uygulama Eğitimi açılacaktır. Uygulama Eğitimine Gençlik Spor Bakanlığının açmış olduğu Temel Eğitim sınavına katılarak başarılı olanlar ve Spor Bilimleri Fakültesi veya Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunlarından DENKLİK başvurusu yaparak onaylanmış olan kişiler başvuru yapabileceklerdir.

Halk Eğitim Kursları hangi kuruma bağlı?

Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı taşra birimi olan Halk Eğitimi Merkezleri, halka mesleki ve sosyal-kültürel amaçlı bilgi, beceri kazandıran, kişilerin boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini, gelirlerini artırmayı sağlayan birer yaygın eğitim kurumudur.

Halk Eğitim Merkezinin kuruluş amacı nedir?

Yurttaşların çalışma gücünü artırmak, yaşayış seviyesini yükseltmek, milli ve insani meziyetlerini geliştirmek amacıyla okul eğitimi dışında ve ya yanında yapılan eğitim ve öğretim çalışmalarıdır.

Usta öğretici belgesi nasıl alınır 2021?

USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ; Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.