Hatay usulü künefe

Hataydan gelen künefe nasıl yapılır?

Limon suyu eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır ve şerbet ılımaya bırakılır. Ardından şoklanmış yani dondurulmuş künefe bir tepsiye alınır ve fırında üstü kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir. Ve bu sayede buzları da çözülmüş oluyor. Bıçakla yumuşaklığını test edebilirsiniz.

Hatayda nerede künefe yenir?

Komşu İskenderun'daki künefeciler de değerlendirmemin içine girdi.

  • 5- Hatay Künefe (Antakya)
  • Antakya'da olan 'Hatay Künefe', Türkiye'deki restoran ortalamasının üstünde bir künefe lezzeti sunuyor. …
  • 3- Meclis Kafe (Antakya)
  • 2- Kral Künefe (İskenderun)
  • 1- Petek Pastanesi (İskenderun)

18 Dec 2019

Künefe için hangi peynir kullanılır?

Peynir olarak Hatay peyniri, lor peyniri, Antep peyniri, Urfa peyniri gibi çiğ süte daha yakın, taze peynirler kullanılır. Künefe peyniri olarak dil peyniri de tercih edilebilir.

Künefe tatlısı hangi yöreye ait?

Yıllardan beri severek yenen lezzetli tatlı künefe kadayıfla yapılan bir tatlıdır. Künefe hangi ilimizde meşhurdur diye öğrenmek isterseniz bu lezzetin Hatay`a has olduğunu söyleyebiliriz. Hatay`la özdeşleşen tatlının anavatanı İskenderun olduğu için büyük şehirlerde de genelde tatlıyı bu usule göre yaparlar.

Hazır pişmiş künefe nasıl yapılır?

Hazır künefeyi 250 derecede ısınmış fırının alt rafına koyun altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 10-15 dk pişirin. Pişen künefeyi fırından alalım. Sıcak künefenin üzerine ılıyan şerbeti gezdirerek dökelim. 1-2 dakika dinlenen künefenin üzerine dondurma veya kaymak koyarak yada sade şekilde servis edebilirsiniz.

4 kişilik künefe şerbeti nasıl yapılır?

İlk olarak künefenin şerbeti hazırlanır. Şerbet için, su ve şeker bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. (Şerbetin dibine tutmaması için ara ara karıştırılır.) Şerbet kaynamaya başlayınca şekerin kesilmemesi için 1 çay kaşığı limon suyu eklenip 10-15 dakika kadar daha kaynatılır ve şerbet soğumaya bırakılır.

Hatay’da ne yenir Vedat Milor?

Vedat Milor

  • PÖÇ KASABI VE KEBAP SALONU. Burayı ilk 'keşfettiğim' zaman oldukça salaş bir yer idi. Aradan geçen zamanda çok şey değişmiş… …
  • HALEPLi iBRAHiM USTA. Minicik bir dükkanda tamamen el emeğiyle hazırlanan gerçek humusun tadına doyulmuyor. Ben yediğim en iyi humusu Beyrut'ta yemiştim. …
  • ÇINARALTI KÜNEFE.

2 Oct 2014