Haşimato hastaları nasıl beslenmeli

Selenyum desteği kullanmak Haşimato tiroiditinin kontrolünü kolaylaştırıyor. Bu nedenle günde 50 mikrogram kadar selenyum kullanmak yeterli oluyor. Son yıllarda Haşimato hastalarının daha az gluten tüketmeleri, gluten zengini besinlerden (tahıl ürünleri) uzak durmaları da tavsiye ediliyor.

Haşimato hastaları yoğurt yiyebilir mi?

Probiyotikler: Yararlı bağırsak bakterileri Haşimato hastalarında tiroid inflamasyonunu azaltır. En kolay ulaşılabilecek probiyotik yoğurt ve kefirdir.

Haşimato hangi bitki iyi gelir?

Haşimato zencefil suyu, dereotu bitkileri ile hazırlanan kürler ile desteklenebilir. Mutlaka bir doktora danışılarak kullanılması gereken bitkisel kürler, hastalığın tedavisine yardımcı olabilir. Son günlerde İbrahim Saraçoğlu tarafından haşimato bitkisel çözüm olarak dereotu kürü önerilmektedir.

Haşimato da beslenme nasıl olmalı?

* Haşimato hastalığında beslenme doğal ve mevsimsel olmalıdır. Hastalarının tarım ilaçları gibi toksinlere olan maruziyeti azaltılmalı. * Haşimato hastalarının diyetinde bol miktarda soğuk sıkma sızma zeytinyağı, halis tereyağı ve Hindistan cevizi yağı bulunmalı. * Deniz balıkları bol miktarda iyot içerir.

Hasimato hastalari hangi ekmeği yemeli?

Tam buğday ekmeği veya kepekli ekmek yenilmelidir. Beyaz ekmekten uzak durulmalıdır. Patates, yoğurt ve muz az tüketilmelidir.

Haşimato hastaları ne yiyemez?

Haşimato hastalarının iyotlu yiyeceklerden uzak durmalarında da fayda var. İyotlu ilaçlardan, iyot içeren radyolojik kontrast maddelerinden, iyotlu tuzdan uzak kalmaları gerekir. Ancak bu dikkati “iyot içerdiği için deniz ürünlerini, mesela balığı bile yememek” gibi anlamsız noktalara sürüklememek gerekiyor.

Haşimato tamamen iyileşir mi?

Haşimoto hastalığı, diğer otoimmünite sorunları gibi tümüyle ortadan kalkmayan, daha alevli ya da sönük dönemleri olan ama tedavi edilebilir bir hastalıktır.

Haşimato ağrısına ne iyi gelir?

İyot için deniz yosunu, morina balığı, ıstakoz, yumurta ve iyotlu tuz tüketilebilir. Selenyum için ise brezilya fındığı, ayçekirdeği, biftek, tavuk, yumurta ve kabuklu deniz ürünleri tüketilebilir. Eğer kapsül kullanmayı tercih ederseniz günde 50 mikrogram iyot, 200 mikrogram selenyum alınması öneriliyor.