Hibiskus çayı nasıl yapılır ibrahim saraçoğlu

Günlük tüketeceğiniz miktarda (maksimum 2 bardak) suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra suyun içerisine bardak başına 2 tatlı kaşığı olacak şekilde kurutulmuş hibiskus atın. Yaklaşık olarak 15 ila 20 dakika demledikten sonra içebilirsiniz.11-Mar-2021

Hibiskus bitkisi nasıl demlenir?

1 su bardağı su cezvede ya da su ısıtıcısında kaynatılır ve ağzı kapatılabilecek bir fincana koyulur. İçine bir tatlı kaşığı hibiskus kurusu eklenir ve ağzı kapatılarak 10-15 dakika bekletilir. Süzüldükten sonra tüketime hazır hale gelen hibiskus çayını lezzetlendirmek için limon ya da bal kullanılabilir.

Ibrahim Saraçoğlu hibiskus neye yarar?

Hibiskus bitkisi kan şekerinin ve yüksek tansiyonun dengelenmesinde yardımcıdır. Bununla da kalmayıp iyi huylu kolesterolün yükseltilmesinde de yardımcı olabilmektedir. Hibiskus iyi bir yardımcıdır, kesinlikle bir ilaç olarak değerlendirilmemelidir.

Hibiskus çayı kimler içemez?

– Diyabet hastası olanlar eğer hibiskus çayı tüketirlerse, mutlaka düzenli şeker takibi yapmaları gerekir. Yine hipertansiyon hastası olan kişilerin bu çayı tüketmesi önerilmemektedir. – Yüksek tansiyonlu olan kişilerin yanında düşük tansiyonu olanlar da hibiskus çayını tüketmemelidir.

Hibiskus çayı zayıflamak için nasıl kullanılır?

Peki, hibiskus çayı zayıflamak için nasıl kullanılır? Zayıflamaya yardımcı olmak için 1 yemek kaşığı hibiskus çayı, adet kabuk tarçın, 1 adet kabuk vanilya, 1 yemek kaşığı nar çiçeği kurusu, 2 su bardağı su ile birlikte kaynatılır ve 2 dakika boyunca kaynatılarak soğumaya bırakılır.

Kuru hibiskus çayı nasil yapilir?

Bir su bardağı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş hibiskus eklenerek 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Daha sonra süzerek tüketilebilir. Mayhoş bir tada sahip olan hibiskus bitkisi; bal, esmer şeker ya da tarçın ile tatlandırarak kullanılabilir.

Hibiskus çayı kaç gün kullanılmalı?

Hibiskus çayı günde en fazla 2 bardak içilmelidir. Hibiskus çayı öğleden önce ve öğleden sonra olacak şekilde içilir. Hibiskus çayı 10 gün boyunca içildikten sonra mutlaka 3 ay ara verilmelidir. 10 günden fazla tüketilmesi halinde faydalarından çok zararları ortaya çıkabilir.

Hibiskus neye faydası vardır?

İştah azaltıcı etkisi olan hibiskus, metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca ödem ve şişkinliği önler. C vitamini açısından zengin bir bitki olduğundan, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır. Hibiskusun bir diğer faydası da hazımsızlığı gidermesidir.