Hindi nasıl soslanır

Hindi sosu nasıl yapılır?

Hindi Sos (Gravy) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unun üzerine ekleyerek kavurmaya başlayın. …
  2. Hafifçe karıştırıp ısındıktan sonra üzerine suyu ekleyin. …
  3. Ocaktan almadan önce tuz oranın kontrol edin ve gerekliyse ekleme yapın.

5 Dec 2019

Hindi sosuna ne konur?

Hindi için hazırladığım sosu denemek isterseniz buyrun tarifi. Derince bir kasenin içine sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve salça koyulur. Biber salçanız yoksa domates salçası kullanabilirsiniz. Salça iyice karıştırılır ve diğer baharatlar da ilave edilir.

Hindi eti neyle marine edilir?

Yumuşak hindi etinin marine edilme sırrı Sarımsak, nane, köri, karabiber, kimyon, kekik, toz biber gibi baharatlar ile zeytinyağı, tuz, adaçayı, süt ve salça gibi malzemeleri bir kapta karıştırarak marinasyon sosunu hazırlayın.

Hindi marine edilir mi?

Marinasyonda ete lezzet katan unsurların başında baharat geliyor. Hindi eti için kekik, köri, defne yaprağı, adaçayı, kimyon gibi birçok lezzeti tercih edebilirsiniz. Bu lezzetleri ister taze isterseniz de kuru olarak marine işlemine dahil edebilirsiniz.

Tavada hindi sosu nasıl yapılır?

Salça, zeytinyağı, süt, yoğurt, sarımsak,tuz ve karabiber karıştırılır ve et bu sosun içinde en az iki saat buzdolabında dinlendirilir. Döküm/teflon tavada önce yüksek ateşte her iki tarafı da 1-2 dk mühürlenir ardından kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakılır.

Hindinin üstüne ne sürülür?

Hindinin nar gibi kızarması için; zeytinyağı, tereyağı, limon suyu, domates salçası ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımı hindinin her tarafına gelecek şekilde sürün.

Hindi etine hangi baharat konur?

Bu aşamada ete en çok yakışan kekik, kimyon, köri, defne yaprağı ve adaçayı gibi taze ya da kuru alternatifler ile lezzeti bir üst noktaya taşıyabilirsiniz. Marinasyon hazırlamak kadar eti dinlendirmek de fark yaratan bir detay.