Istanbul üniversitesi iktisat fakültesi

Istanbul Üniversitesi iktisat bölümü hangi kampüste?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
Kuruluş14 Aralık 1936
DekanProf. Dr. Sayım Yorğun
Dekan YardımcısıDoç.Dr.Hakan Bektaş Dr.Öğretim Üyesi Serdar Serdaroğlu
Bulunduğu yerBeyazıt, Fatih, İstanbul

Istanbul Üniversitesi iktisat fakültesinde hangi bölümler var?

Fakültemizde bünyesinde İktisat Bölümü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Maliye Bölümü, Ekonometri Bölümü, İşletme Bölümü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Yönetim Bilişim Sistemleri (2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı için öğrenci kabul edecektir) olmak üzere …

Iktisat bölümü bitirince ne olunur?

İktisat bölümü mezunları bakanlıkların uzmanlık ve müfettişlik kadrolarında, gelir uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı gibi meslek alanlarında çalışırlar. … Denetmenlik ve Kontrolörlük olarak iktisat bölümü mezunları bu mesleklerde iyi bir maaş ile çalışabilirler.

Istanbul Üniversitesi iktisat Fakültesi hazırlık var mı?

Ayrıca, Fakültemiz bünyesinde 0 veya 0 İngilizce seçenekleriyle eğitim veren programlarımızda öğrencilerimizin, İngilizce olarak okutulan dersleri rahatlıkla anlama kabiliyetine ve akademik dil yetkinliğine sahip olmaları için bir yıl süreli zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı programı uygulanmaktadır.

Istanbul Üniversitesi iktisat fakültesi hangi durakta?

İstanbul Üniversitesi – Laleli durak, Fatih içindeki İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ek Bina konumuna en yakındır.

İktisat bölümü mezunları ne kadar maaş alır?

Mesleğe yeni başlayan kişiler ortalama 3 bin TL maaş alırken, tecrübe kazanıp doğrudan bölüm ile alakalı sektörlerde iş bulan kişilerin maaşları ise, 5000 TL civarındadır. Kişinin kendini geliştirerek çalışmış olduğu kurumda yönetici olması halinde, alacağı maaş da doğal olarak daha yüksek olacaktır.

İktisat hangi bölümden alıyor?

İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi veya İktisat Fakültesi bünyesinde bulunan bir lisans programıdır. Bu fakültelerde var olan bölümleri irdelediğimiz zaman İktisat bölümünün en zor bölüm olduğunu söylemek mümkün. Ancak mezuniyet sonrası KPSS'de en avantajlı bölüm İktisattır.