Kalite güvence ve standartları test soruları ve cevapları

Kalite güvencesi ve standartları nedir?

Kalite güvencesi bir ürün veya hizmetin kalite konusunda belirtilmiş gerekleri yerine getirmesinde yeterli güveni sağlamak için uygulanan planlı ve sistematik etkinlikler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Aşağıdakilerden hangisi standardizasyonun tanımıdır?

Standardizasyon :Belirli bir faaliyetle ilgili olarak ekonomik fayda sağlamak üzere bütün ilgili tarafların yardım ve işbirliği ile belirli kurallar koyma ve bu kuralları uygulama işlemidir.

Ürün ya da hizmetin kalitesi için belirlenmiş gereklilikleri karşılamasında yeterli güveni sağlayacak planlı ve sistematik çalışmaların toplamına ne ad verilir?

Kalite Güvence Kalite güvence, ürün ya da hizmetin kalite için belirlenmiş gereklilikleri karşılamasında yeterli güveni sağlayacak planlı ve sistematik çalışmaların toplamı olarak tanımlanmaktadır.

Kaç adet kalite kontrol standardı vardır?

ISO 9000: 2008 Kalite Yönetim sistemi belgesi Standart serisi toplam üç adet standarttan oluşmaktadır. Bu üç standarda geçmeden önce aşağıda ISO 9000 standardı ile ilgili tanımlama ve açıklamalar verilmiştir. Bu standart ISO tarafından yayınlanmış ve TSE tarafından Türkçeye çevrilmiştir.

Kalite güvencesi kaç aşamalı?

Bunlar; muayene, kalite kontrol, kalite güvencesi ve toplam kalitedir.

Kalite güvencesi sistemi nedir?

Kalite Güvenlik Sistemi (KGS); ürünün veya genel olarak çıktının nitelik ve niceliğini güvenceye alacak şekilde süreci garanti altına almak üzere gerçekleştirilen, standart ve doğru işlemlerin belli bir sistematiğe göre yürütülmesi için geliştirilmiş uygulamalar bütünüdür.

Aşağıdakilerden hangisi yada hangileri standardizasyonun ekonomiye sağladığı faydalardan biridir?

EKONOMİYE FAYDALARI Kaliteyi teşvik eder, kalite seviyesi düşük üretimle meydana gelecek emek, zaman ve hammadde israfını ortadan kaldırır. Sanayi belirli hedeflere yöneltir. Üretimde kalitenin gelişmesine yardımcı olur. Ekonomide arz ve talebin dengelenmesinde yardımcı olur.