Kaçak eşya tespit varakası örneği

Kemtv ne demek?

Sigara ve Akaryakıtta Otomatik hesaplama yapabilen Kaçak Eşyaya Mahsus Tespit Varakası (KEMTV), Faiz hesaplama tabloları, Kullanıcıya özgü Menşe, Kıymet ve Tarife arşivi oluşturma ve risk kriterlerinde resen hatırlatma yapabilen kayıt sistemi de kullanıma sunulmuştur.

Gümrüklenmiş değerin iki katı nereye ödenir?

Kaçakçılık suçunun faili hakkında 5607 sayılı Kanunun 5. maddesinin 2. fıkrasında düzenlenen etkin pişmanlık hükmünün uygulanabilmesi için, soruşturma aşaması sona erinceye kadar suç konusu eşyanın gümrüklenmiş değerinin iki katı kadar parayı Devlet Hazinesine ödemesi gerekmektedir.

Eşyanın değerinin hafif olması ne demek?

Eğer eşyanın değeri hafifse ceza yarısına kadar, “pek hafif” ise üçte birine kadar indirilecektir. Dolayısıyla, hüküm düzenlenişi itibariyle hakime herhangi bir takdir hakkı vermemektedir. Suçun maddi konusunu oluşturan eşya hafif veya pek hafif değerdeyse, hakim indirim yapmakla yükümlü olacaktır.

Kent varakası ne demek?

kaçakçılık suçları dosyalarında aranan, gümrüklenmiş değerin hesaplandığı, kısaltması "kaçak eşyaya mahsus tespit " olan , kemt varakası olarak zikredilen hukuki terim…

Kaçakçılık neden yapılır?

Kaçakçılık suçlarının asıl amacı haksız yoldan kazanç elde etmektir. Bunun yanı sıra kaçakçılık suçundan elde edilen gelir başta terör örgütleri olmak üzere diğer suç örgütlerinin devamlılığını sağlayabilmeleri için finans kaynağı olmaktadır.

4926 sayılı kanun nedir?

4926 sayılı Kanun, kendisinden önce yürürlükte bulunan ve 1510 Say ılı Kanun'u 72. madde ile ılga eden 1918 sayilı Yasa'yı ortadan kaldırdığı gibi; 3217 sayılı Yasanın'm, geçici 1. maddesi, 20.01.1993 tarihli ve 3864 sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Göre Kaçak ve Kaçak Zannı İle Tutulan Her Çeşit Eşya Alet ve Taşıma …

5607 sayılı yasanın 3 18 maddesine muhalefet ne demek?

Sigara veya alkol kaçakçılığı suçunu iştirak etmeksizin, sigara, tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkilerin piyasada satılması, satışa arz edilmesi, taşınması veya satın alınması hâlinde, suçun cezası 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ve 10 bin güne kadar adli para cezasıdır (5607 sayılı K. md.3/18).