Komik evlilik sözleşmesi örneği

Evlilik sözleşmesi yoksa ne olur?

Herhangi bir evlilik sözleşmesi yapılmamış ise geçerli olan mal rejimi, yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimidir. Edinilmiş mallara katılma rejimini eşler evlilik sözleşmesi yaparak seçemezler. Zira var olan mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimidir.

Evlilik sözleşmesi neleri kapsar?

Evlilik sözleşmesi, evli veya evlenecek çiftlerin evlilik aşamasında ve gelecekte evliliklerinin bitmesi durumuna karşılık sıklıkla imzaladıkları bir sözleşmedir. Esasen çiftlerin sahip oldukları malların paylaştırılması konusunda anlaşmaya varılmasına dayanır.

Evlilik mal sözleşmesi nasıl yapılır?

Mal rejimi sözleşmesiEvlilik sözleşmesi geçerli olması için resmi şekilde (noterde) yapılmalıdır. Sözleşme noter tarafından resen düzenleme şeklinde yapılır. Sözleşmenin yapılması gibi, değiştirilmesi, ortadan kaldırılması da aynı şekle tabi olur. Eşler evlilik sözleşmesi yapmak zorunda değillerdir.

Evlilik sözleşmesi ölüm halinde geçerli mi?

Ölüm halinde de evlilik sona erer. Evlilik sözleşmesi olarak adlandırdığımız mal rejimi sözleşmesi, evliliğin sona ermesi halinde mal paylaşımının nasıl yapılacağına ilişkindir. Dolayısıyla bu sözleşme ölüm halinde de geçerli olur ve mal paylaşımı buna göre yapılır.

Evlilik sözleşmesi noter şart mı?

Evlilik sözleşmesi öncelikle yazılı olarak yapılmalıdır. Evlilik sözleşmesi hazırlanarak notere gidilir. Noter tarafından sözleşme onaylanır. Resmi nikah anında yapılan evlilik sözleşmesi nikah memuru tarafından onaylandığında ayrıca noter onayı gerekmeyecektir.

Evlilik sözleşmesi tek taraflı iptal edilir mi?

Taraflar istedikleri sözleşmeyi yapmakta özgür tutulmuşlardır. Ancak kanun, evlilik sözleşmesi türlerini belirlemiştir. Taraflar ancak bu sözleşmeden birini seçebilir, değiştirebilir ya da kaldırabilirler. Bunun dışında yapılacak bir evlilik sözleşmesi geçerli olmaz.

Evlilik sözleşmesi bağlayıcı mı?

Sonuç olarak: hukukumuzda “evlilik sözleşmesi” şeklinde bir sözleşme türü olmadığı gibi, adına evlenme sözleşmesi denilse dahi yapılan yukarıda örneklerini verdiğimiz şartlar içeren sözleşmeler kesin olarak hükümsüzdür. Yani hiçbir hukuksal sonuç doğurmaz.