Memleket isterim kimin şiiri

Genelde şiirlerinden ölüm, umutsuzluk ve karamsar duyguları işleyen Cahit Sıtkı Tarancı, "Memleket isterim"de umut ve huzur temasını işlemiştir. İşte "Memleket isterim" şiirinin sözleri. Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.Nov 18, 2020

Isterim şiiri kimin?

Cahit Sıtkı TARANCI – MEMLEKET İSTERİM. Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim şiiri ne anlatıyor?

Memleket İsterim Şiirinin Teması: Memleket özlemi, istenen memleket hayali. … Memleket İsterim Şiiri ve Şair: Cahit Sıtkı, işlediği konularla, özellikle Otuz Beş Yaş şiiriyle herkesin tanıdığı bir şairdir. Burada ise özlemini duyduğu memleketi dile getirir.

Cahit Sıtkı Tarancı kimdir kısa bilgi?

Cahit Sıtkı Tarancı, 4 Ekim 1910 yılında Diyarbakır'da doğmuştur. Galatasaray Lisesinden mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine bir süre devam etse de daha sonra Ankara Yüksek Ticaret Okulunu bitirmiştir. Sümerbank'ta memur olarak çalışmıştır.

Cahit Sıtkı Tarancı hangi görüşte?

Sanat anlayışı "Sanat için sanat" anlayışına bağlı kalan Tarancı'ya göre şiir, kelimelerle güzel şekiller kurma sanatıdır. Vezin ve kafiyeden kopmamış ama ölçülü veya serbest, her türlü şiirin güzel olabileceği inancını taşımıştır. Şiirlerinde en çok yaşama sevinci ve ölüm temalarına yer vermiştir.

Cahit Sıtkı nereli?

Diyarbakır, TürkiyeCahit Sıtkı Tarancı / Doğum yeri

Cahit Sıtkı Tarancı Memleket isterim şiirini ne zaman yazmıştır?

Kış günü herkesin evi barkı olsun. Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun. Olursa bir şikâyet ölümden olsun.” 1946'da yazılan şiirdeki bazı istekler bugün kulağa ne kadar hoş ve ne kadar “sakıncalı” geliyor, değil mi?

Memleket isterim şiiri ne zaman yapıldı?

Olursa bir şikâyet ölümden olsun.” 1946'da yazılan şiirdeki bazı istekler bugün kulağa ne kadar hoş ve ne kadar “sakıncalı” geliyor, değil mi? Bugün yazılsa “Memleket isterim” diye bir şiir, dizelerin kanatları arasında hangi istekler sıralanırdı?