Milletvekili danışmanı maaşı

Bir milletvekilinin kaç danışmanı olur?

MADDE 5- (1) Milletvekili ile çalışacak personelin görevi, milletvekiline yasama faaliyetlerinde yardımcı olmaktır. (2) Her milletvekili için bir danışman, bir ikinci danışman ve bir ilave (yardımcı) personel sözleşmeli olarak çalıştırılabilir. (3) Bu Esaslara göre yapılacak sözleşme süresi bir yıldır.

Danışman ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKORTALAMA
Kıdemli Danışman7.17014.490
Danışman4.2506.540
Validasyon Uzman Yardımcısı4.7606.000

Milletvekilleri ne iş yapar?

Milletvekili, parlamenter, salgut veya mebus, bir parlamentoda oy verenleri temsil eden kişidir. Birçok ülkede bulunan bikameral sistem gereği; parlamento üyelerine değişik isimler verilebilmektedir. … Parlamenter bağımsız olabileceği gibi sıklıkla görüldüğü üzere bir siyasi partiye bağlı da olabilir.

Danışmanlık hizmetleri ne iş yapar?

Danışmanlığın özü, bir kişiye ya da bir kuruma doğru karar aldırtacak iyi bir fikir vermektir. İyi bir danışman, para ve zaman kaybını önleyip şirketin ilerlemesini sağlar. … Danışmanlar kişilere veya kurumlara göremediklerini gösterir, onların ufkunu açar, akıllarını çoğaltırlar.

Milletvekilleri ticaret yapabilir mi?

Söz konusu madde kapsamında sadece kamusal nitelikli kurum ve kuruluşlar sayılmış, özel şirketlere veya sektöre yer verilmemiştir. Diğer deyişle, Anayasa ve aynı paralelde düzenlenen 'TBMM Üyeliği ile Bağdaşmayan İşler Hakkında Kanun' milletvekillerinin özel kuruluşlarda iş yapmalarına genel bir engel getirmemiştir.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi ne iş yapar?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere Türk milletinin ortaya koyduğu irade ile kurulan, asli görevi yürütmeyi denetlemek olan ve yasama erkini kullanan Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal devlet organıdır.

Danışman olmak için hangi bölüm okunmalı?

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık (PDR) bölümü, Eşit ağırlık (EA) puan türünde dört yıllık eğitim veren lisans bölümüdür. Rehberlik ve psikolojik danışman olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren psikolojik danışmanlık ve rehberlik veya psikoloji bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır.