Mısır koçan kurdu ilaçları

Mısır koçan kurdu ilacı ne zaman atılır?

Mısır koçankurdu yumurta kümeleri yaprak kınının gövdeyi saran iç yüzünde; Mısırkurdu yumurta kümeleri ise genelde yaprakların alt yüzünde bulunur. İlaçların etki süreleri dikkate alınarak 10 veya 15 gün ara ile 2 ya da 3 ilaçlama yapılmalıdır.

Mısır’da kurt ilacı ne zaman atılır?

Kimyasal Mücadele Mısır koçan püskülü döneminde tarlanın 5 farklı yerinde aynı sıra üzerinde yan yana 5 bitkinin koçan püskülü üzerinde yapılan larva kontrolünde bitki başına ortalama 1 adet 1.-3. dönem larva belirlendiğinde ilaçlama yapılmalıdır.

Mısır koçan kurdu yumurtalarını nereye bırakır?

Yumurtalarını yaprak kınının gövdeye bakan iç kısmına ve koçan yapraklarının iç yüzüne bırakırlar. Bu dönemde zararlının ana konukçusu olan mısır ve sorgumun ekimi yapılmadığından yumurtalarını buğday bitkisine, yabani buğdaygillere veya kanal boylarındaki sukamışlarına bırakırlar.

Mısır neden sararır?

Mısır bitkisindeki zarar yaprakların sararması ile ortaya çıkar. Alt yaprakların alt yüzünde bulunan kırmızı örümcekler yapraklarda koloniler oluşturarak bitki özsuyunu emmek suretiyle klorofil oluşumunu engeller. Bitki beslenme ve gelişmesi yavaşlar. Bunun sonucu yapraklarda sararma ve kuruma olur.

Mısır hastalıkları nelerdir?

Kök ve Kökboğazı Çürüklüğü (Pythium spp., Fusarium spp., Rhizoctonia spp., Macrophomina phaseolina (Tassi) Goidanich) Mantari hastalıkların mısırda görülenlerinin başında yer alır.

Mısır’a ot ilacı ne zaman atılır?

Çıkış öncesi ilaçlama mısır ekiminden sonraki ilk 5 gün içerisinde yapılmalıdır. Çıkış sonrası ilaç uygulaması ise mısır bitkisi 20-30 cm'e ulaştığında yapılır. Bu dönemde ilaçlama yerine çapalama yöntemi de uygulanabilir.

Mısır kaç günde püskül çıkarır?

Bir koçanda püsküllerin çıkışı, hava koşullarına da bağlı olarak, 2-4 günde tamamlanır. Her koçanda 300-1000 püskül oluşur ve polen tozu alıncaya kadar 10-15 gün canlı kalabilir.