Sigortalı olup olmadığı nasıl anlaşılır

Sigortanızın yatıp yatmadığını öğrenmenin 2 farklı yolu vardır. Bu yollar; e-Devlet üzerinden sorgulama ve Alo 170 SGK hattı ile sorgulamadır.Apr 6, 2020

SGK durumu aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.

Sigorta girişim var mı?

Ancak sigorta girişi yapılıp yapılmadı hemen öğrenmek isteyen kişi alo 170 hattını arayarak T.C bilgilerini vererek işe giriş(sigorta başlangıç) ve çıkışlarını öğrenebilir.

Işe yeni başladım sigortam ne zaman gözükür?

Belirtilen statüde istihdam edilen sigortalılar da çalışmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içinde sigortalı olarak çalışmaya başladıklarını SGK ya bildirirler.

Benim sağlık sigortam var mı?

Genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilme durumunuzu https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama linkine tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

SGK ne zaman aktif olur?

SGK aktivasyon işlemi ile birlikte, işe yeni başlayıp da 30 günlük sigorta primini yatırmış olan kişinin sağlık güvencesinden yararlanması için gerekli olan aktivasyon yapılmış olur.

Sigorta aktif mi değil mi?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Sigorta girişi nasıl öğrenebilirim?

Sigorta giriş tarihini e-Devlet kapısı üzerinden sorgulamanız mümkündür. e-Devlet üzerinden sigorta başlangıcınızı görmek için hizmet döküm belgesine bakmanız yeterli oluyor. Bu belgede sigorta işlemlerinize dair tüm ayrıntıları görebilirsiniz.