Sivil terör mağdurlarına ikinci iş hakkı

Sivil şehitlere verilen haklar nelerdir?

Bu Kanunlar kapsamında; ölüm yardımı ve harcırah ödenmesi, Sosyal Güvenlik Kurumunca dul ve yetim aylığı bağlanması, faizsiz konut kredisi verilmesi, şehit çocuklarından yüksek öğretimde katkı payı alınmaması, iş hakkı sağlanması, elektrik ve su ücreti indirimi, özel öğretim kurumlarından ücretsiz yararlanması, SGK …

Terör mağduru olanlar iş başvurusunu nereye yapar?

3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun Ek 1 inci maddesine göre şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının istihdam işlemleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir.

Gazilere 2 iş hakkı verilecek mi?

6353 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 76. Maddesi a) bendi ile şehit ailelerimize ikinci iş hakkı tanınmıştır. Şehitlikten doğan iş hakkının birini eşi ya da çocukları diğerini ise kardeşleri kullanabilecektir.

Gazilerin kaç iş hakkı var?

Şehit Çocuklarının tamamı, Gazilerimize 2. İş imkânı ve diğer kanunların iş hakkı sayısının 3'e çıkarılması gerekmektedir. 3713 sayılı Kanun kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına atanan Gazi, Gazi Ve Şehit Yakınlarının kadrolarının tamamı şahsa bağlı kadro yapılmalıdır.

Şehit maaşını kimler alır?

Mehmetçik Vakfınca, şehit olan veya her ne sebeple olursa olsun vefat eden erbaş ve erlerin varislerine ödeme yapılır.

Sivil terör mağduru maaşı ne kadar?

Şehit polis ailelerine 6 bin 150 lira, terör mağduru sivillerin ailelerine de bin 467 lira aylık bağlandığını anlatan Çalık, şöyle konuştu: "Kılaçdaroğlu dahil isteyen herkes bu belgeleri SGK'den alabilir.

15 Temmuz gazilik başvurusu nereye yapılır?

Bu haktan yararlanabilmek için hak sahiplerinin SGK'dan alacakları hak sahipliği belgesi ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ya da ilgili özel öğretim kurumuna başvurmaları gerekmektedir.