Sosyal hizmet yüksek lisans programları

Sosyal hizmet mezunları hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?

Sosyal hizmet lisans mezunu bir kişi sosyal hizmet ABD'da lisansüstü bir programa başlayabileceği gibi ilgi duyduğu bir alanda da, örneğin psikoloji, klinik psikoloji vb gibi bir alanda da lisansüstü bir programa başvurabilir.

Sosyal Hizmetler mezunu klinik psikolog olabilir mi?

Hayır. Psikolog unvanı yalnızca YÖK tarafından kabul edilen psikoloji lisans programlarından mezun olanlar tarafından kullanılabilir. Yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimi “psikolog” unvanı kazandırmaz.

Sosyal Hizmet Yüksek lisansa kimler başvurabilir?

Üniversitelerin dört yıllık lisans programlarını tamamlayanlar ve Üsküdar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği koşullarına uygun olanlar başvurabilmektedir.

Sosyal Hizmet yüksek lisans kaç yıl?

YÜKSEK LİSANS KAÇ YIL SÜRER? Tezli yüksek lisans dönemi 4 yarıyıldır, yani 2 yıl sürer. 2 yarıyılı ders dönemi,2 yarıyılı tez yazma süresidir. Ders döneminde ya da tez döneminde başarısız olan öğrenciye ek 2 yarıyıl daha verilmektedir.

Sosyal Hizmetler lisans bitiren ne oluyor?

Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Sosyal Hizmetler Bölümü mezunları, psikoloji, sosyoloji, siyaset bilimi, toplum gelişimi, halk sağlığı, hukuk, ekonomi ve toplum gelişimi gibi sosyal bilimleri sosyal ve kişisel sorunları çözmek için müdahaleler geliştirmek, topluma ayak uydurmak ve uygulamak için çalışır.

Sosyal Hizmetler mezunu özelde nerelerde çalışabilir?

Mahkemelerde, çocuk ve aile mahkemelerinde çalışırlar. Kreş, engelli bakım merkezleri, huzurevleri, kadın sığınmaevleri, gençlik merkezleri gibi sosyal hizmet kuruluşlarında çalışırlar.

Sosyal Hizmetler psikolog nasıl olunur?

Sosyal-klinik vakalarıyla ilgilenmek isteyenlerin o alanda uzmanlaşmış olması gerekmektedir. Sosyal-klinik ve adli psikolog olmak için Klinik Psikoloji yüksek lisansı yapılmalıdır. Üniversiteden yeni mezun olan bir psikoloğun mesleki donanımı kabul edilebilir olmadığı için yüksek lisans şartı aranmaktadır.