Söke un nedir

Söke Un, buğdayın dış kabuk ve tohum kısmının ayrıştırılıp öğütülmesi ile elde edilir. Söke Un, buğdayın en doğal halini ve lezzetini taşır. Söke Un'u tüm hamur işlerinde; kek, pasta, kurabiye, börek, poğaça ve açma yapımında kullanabilirsiniz. Çünkü siz iyi bilirsiniz, lezzetin hamurunda Söke var.

Böreklik un nasıl olmalı?

Genel Amaçlı (Tip 550/baklava/börek/kek) Unlar: Yaz ya da kış buğdayından beyazlatılmış ya da beyazlatılmamış olabilir, %9-.5 oranında protein içerir. Gevrek bir ekmek dokusu sağlar.

Söke Mavi un nedir?

Söke 25 kg Söke mavisi un, uzun yıllardan bu yana özenle seçilen buğdayların el değmeden üretilerek kullanıcılara sunuluyor. Söke mavisi unlar en çok pide gibi yemeklerin yapımında kullanılıyor. Diğer unlara göre daha fazla su alabildiği için çok daha fazla miktarda hamur elde etmenizi sağlıyor.

Söke ekmeklik un hangisi?

Söke Mavisi, pide yapımı ve çeşitlik için idealdir. Yüksek oranda su kaldırması ile fazla adette ürün alınabilmesini sağlar. Kolay yoğrulan ve işlenen hamur yapısı ile yırtılmaz ve geri çekmesi azdır.

Sert un ne demek?

Sert, yüksek proteinli buğday çeşitlerinden yapılan unlara güçlü un denir. Daha yüksek glüten içeriklerine sahiptirler. Daha yumuşak, düşük proteinli buğdaylardan yapılan unlara zayıf un denir ve glüten daha düşüktür.

Baklavalık un nasıl olmalı?

Protein oranı en az %13, glüten oranı % 35, gluten indeksi %90, sedimentasyon değeri ortalama 38 mL olan ve gecikmeli sedimentasyonun en az 10 birim artış sağladığı, 700-800 B.U arasında uzamaya karşı maksimum dirence sahip unlar tercih edilir.

T55 un ne demek?

TİP 550 EKMEKLİK BUĞDAY UNU.

Söke Pidelik un nasıl?

Söke Pidelik Un, pide yapımı ve çeşitlik için idealdir. Yüksek oranda su kaldırması ile fazla adette ürün alınabilmesini sağlar. Kolay yoğrulan ve işlenen hamur yapısı ile yırtılmaz ve geri çekmesi azdır. Söke Pidelik Un ile istenilen çıtırlıkta ve lezette, ağızda dağılan nefis pideler hazırlayabilirsiniz.