Sürekli yalan söylemek

Günümüzde oldukça sık karşılaşılan bir psikolojik rahatsızlık olan Mitomani hastalığı toplumda bilinen adıyla 'yalan söyleme hastalığı', kişinin sürekli olarak herhangi bir çıkar gözetmeksizin yalan söylemesidir. Mitomani hastalığına yakalanmış kişilere mitoman ismi verilir.14-Apr-2020

Mitomani şizofreniye döner mi?

MİTOMANİ ŞİZOFRENİYE DÖNER Mİ? Mitomani rahatsızlığında gelinen bir üst nokta şizofreni olan bir hastalıktır. Bu açıdan mitomani tedavi edilmediğinde ilerleyebilir ve şizofreniye dönüşebilir.

Mitomani olan biri ne yapar?

Mitomani hastaları yalan söylemeyeceklerine söz verirler ancak sözlerini tutamazlar. Mitoman kişi sürekli hayali senaryolar, hayali olaylar ve kişiler uydurur. Söylediği bu yalanlara kendisi de inanır, tüm hayatlarını yalanlar üzerine kurarlar.

Mitomani kimlerde görülür?

Mitomani hastalığı genellikle çocuk yaşlarda iken, cinsel, fiziksel ya da ruhsal istismara uğrayan, kişilik bozukluğu olan ya da yine çocukluk döneminde ebeveynlerinden yalanı öğrenen kişilerde görülmektedir.

Yalan söylemek hangi hastalığın belirtisidir?

Mitomani, yalan söyleme hastalığı olarak bilinir. Bu hastalığa yakalanmış kişilere mitoman adı verilir. Yalan söyleme hastalığı, kişinin dikkat çekmek ve toplumda odak noktası haline gelmek için söylediği yalanlarla başlar.

Mitomani nasıl anlaşılır?

Mitomani belirtileri; yalanda ısrarcı olması, herhangi bir çıkarı olmamasına rağmen devamlı yalan konuşması, söylediği yalanlara kendisinin de inanması, yalanı ortaya çıkmasına rağmen pişmanlık duymaması ve yalanı ortaya çıkınca agresif ve alıngan tavırlar sergilemesidir.

Mitomani tedavi edilmezse ne olur?

Örneğin; mitomani hastalığı tedavi edilmediği takdirde ileri derecede kişilik bozukluğuna daha da kötüsü şizofreniye dönebilmektedir. Dolayısıyla hastanın tedavi konusunda ikna edilmesi ve en kısa süre içerisinde tedaviye başlaması büyük önem arz etmektedir.

Mitomani olan birine nasıl davranmalı?

Mitomani Hastalarına Nasıl Davranılmalı? Mitomani hastalığı, kişinin kendisinde biten psikolojik bir rahatsızlıktır. Dolayısıyla kişi öncelikle bir mitoman olduğu konusunda ikna edilmelidir. Fakat bu ikna çabaları esnasında hastanın durumu, hastaya agresif tavırlarla ve kırıcı bir şekilde kesinlikle anlatılmamalıdır.