Sıkma hamurunun püf noktası

Sıkma hamuruna ne katılır?

Hamur için: 6-7 su bardağı un. 1 çay kaşığı tuz….İç harcı için;

  1. 4 adet kuru soğan.
  2. 1 er adet kırmızı ve yeşil biber.
  3. Sıvıyağ
  4. Yarım yemek kaşığı salça.
  5. Yarım kilo peynir-çökelek karışımı
  6. Yarım demet maydanoz.
  7. Tercihe göre 2 adet domates.
  8. Kekik, pul biber.

Sıkma hamuru nasıl yapılır tarifi?

Unu yoğurma kabına alın, kuru mayayı ve bir tutam tuzu ekleyip harmanlayın. Azar azar su ilave ederek orta yumuşaklıkta, ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Sıkma hamuruna süt konur mu?

Sıkma (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler Yarım bardak süt. Yarım bardak su. Bir paket kuru maya. Bir tutam tuz.

Adana sıkma nasıl yapılır?

Adana Usulü Sıkma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğuruyoruz. …
  2. İç malzemeleri doğruyoruz.
  3. Hamur dinlenince bezelere ayırıp, tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  4. Teflon tavada, arkalı önlü kurutmadan pişiriyoruz.
  5. Sıcak sıcak tavadan alıp, tereyağını her yerine sürüp iç malzemeyi koyup sıkıca sarıyoruz.

Peynirli sıkma içi nasıl yapılır?

Bir tavada yemeklik doğranmış soğanları 1/2 çay bardağı sıvı yağ ile kavurun ve kavrulduktan sonra peyniri de ekleyerek karıştırın. Tuz, pul biber ve karabiberini de ekledikten sonra ocaktan alın. Dinlenen hamurdan 10 eşit parça çıkarın ve bezeler oluşturun. Unlanmış tezgahta bezeleri kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın.

Patatesli sıkma nasıl yapılır?

Küçük küçük doğradığımız haşlanmış patatesleri sıvı yağda iyice kavrulan soğanlara ekliyoruz. Salçayı ve baharatları da ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Hamuru için ise; unu, tuzu, şekeri ve mayayı harmanladıktan sonra ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz. Sıkı bir hamur yaparak 20 dakika dinlendiriyoruz.

Sıkma hamuruna maya konur mu?

Sıkma hamuru mayalı bir hamur olduğu için her mayalı hamur tarifinde olduğu gibi sıvı malzemeleri hafif ılıtarak kullanmalısınız. Peynirli sıkma tarifinde iç harç yöresel tadıyla bol soğanlı yapılır.