Tbmm dilekçe komisyonu dilekçe örneği

TBMM dilekçe Komisyonu kaç günde cevap verir?

3071 numaralı kanunun 8. maddesi diyor ki: ''tbmm'ye gönderilen dilekçelerin, dilekçe komisyonunda incelenmesi ve karara bağlanması altmış gün içinde sonuçlandırılır.

TBMM dilekçe Komisyonu görevleri bakımından hangi yetkilere sahiptir?

Dilekçe Komisyonu, görevleri ile ilgili olarak, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile özel kuruluşlardan her türlü bilgi ve belgeyi almak, ilgilileri çağırıp bilgi almak, idari denetimin yapılmasını istemek, bilirkişi görevlendirmek ve yerinde inceleme yapmak yetkisine sahiptir.

TBMM dilekçe Komisyonuna nasıl başvuru?

E-Dilekçe için TBMM ana sayfasından veya TBMM Dilekçe Komisyonunun web sayfasından başvuru yapılabilir.

E-dilekçe nedir?

eDilekçe Başvurusu 3071 sayılı Dilekçe Kanunu gereğince Türk vatandaşları ve Türkiye' de ikamet eden yabancılar, kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikayetleri hakkında, İçişleri Bakanlığının ilgili birimlerine elektronik dilekçe gönderebilmektedir.

Dilekçe cevap süresi kaç gün?

Kanun kapsamında resmi ya da özel sektör kurum ve kuruluşlarına verilen dilekçelerin 30 gün içerisinde yanıtlanması gerekmektedir. Bu süre dilekçenin verildiği tarihten itibaren 1 hafta gibi bir süre de olabilmektedir. Önemli olan dilekçenin 30 gün içerisinde yanıtlanmasıdır.

Dilekçelere cevap verme süresi ne kadar?

Yetkili idarî makam tarafından, bu şekilde yapılan başvurularla ilgili olarak, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilecektir.

TBMM dilekçe Komisyonu ne ise yarar?

Türk vatandaşlarının TBMM'ye dilekçe ile başvurmaları ve dilekçelerinin incelenmesi ile karara bağlanmasının düzenlenmesine dair 140 sayılı Kanunla kurulan Dilekçe Karma Komisyonu, dilekçeleri TBMM adına incelemek ve karara bağlamakla görevliydi.