Testi kırılmazsa ne olur

Eğer testi tek seferde kırılmazsa gelinin damada karşı sözünün geçmeyeceğine inanılır.Apr 24, 2019

Testi kırma geleneği nedir?

bu bir saçmalık değil, gelenektir. düğünlerde, kınalarda topluluğun olduğu yerlerde yapılması da nazar inancıyla, gözü olanın nazarının kırılması anlamını taşır. testi olmasının sebebi ise toprağın kutsallığı, temizliği, doğurganlığı yani bereketi sembolize etmesidir.

Testi kırma adeti hangi yöreye ait?

Testi Kırma Geleneği Balkanlardan Anadolu'ya kadar gelmiş olan testi kırma oyunu, Ege Bölgesi başta olmak üzere diğer bölgelerimizde de kına gecelerinde gerçekleştirilen geleneklerden biridir. Toprak bir testinin içerisine tüllere sarılı para, şeker ve çikolata gibi şeyler doldurulur.

Kına testinin icinde ne var?

Testi Kırma Geleneği Toprak bir testinin içerisine tüllere sarılı para, şeker ve çikolata gibi şeyler doldurulur. Kına müzikleri çalınır, Damat adayı bir sandalyeye oturur. Gelin elinde testiyi sallayarak damadın etrafında oynar ve döner. Müzik eşliğinde oynarken beklenmeyen bir anda testiyi yere atıp kırar.

Kına gecesinde erkek olur mu?

Kına gecesinde erkek olur mu? Yöreden yöreye farklılık gösterse de genellikle geleneksel kına geceleri düğünden bir gün önce gelinin babaevinde yapılır ve o gece evde sadece kadınlar olur. Hazırlıklar, kına gecesinden bir gün önce erkek tarafının gelin evine kına ve ikram edilecek çerezleri göndermesiyle başlar.

Gelin eve girerken neden testi kırılır?

Bugün hala gelin evlendikten sonra yeni evine girmeden mutlaka kapı eşiğinde testi kırıyor. Bu, evlerinin bereketli olması ve evliliğin ömrünün su gibi yolunda gitmesini temsil ediyor.

Kına Gecesi hangi taraf yapar?

Kına gecesi de yine erkek tarafına ait olan bir gelenektir. Erkek tarafı hem hazırlıkları yapar hem de kına elbisesi, çerezleri ve birtakım malzemeleri temin etmekle sorumludur. Yine, kına gecesi kıyafetine dair aksesuarlar da erkek tarafından karşılanmalıdır. Düğün hazırlığı da tamamı ile erkek tarafına aittir.

Kına gecesi masraflarını kim karşılar?

Kına gecesinde yapılan masraflar erkek tarafına aittir. Fakat bazı gelenek ve görenekler her yerde aynı olmayabiliyor ve farklılık gösterebiliyor. Geleneksel kına geceleri bazen evlerde bazen de mekanlarda yapılıyor. Bu mekan ücreti ve kına için gerekli olan malzemeleri erkek tarafı karşılamaktadır.