Trabzon un iklimi

Trabzon nemli bir iklime sahip, olup nem oranı zaman zaman % 99' lara kadar çıkmaktadır. Yıllık ortalama yağış miktarı 800-850 kg/m2 . İç kesimlere doğru çıkıldıkça yağmur oranı da artmaktadır. En az yağmur yağan aylar Temmuz ve Ağustos ayları olup en çok kar ise Şubat ayında yağmaktadır.

Trabzon iklim ve bitki örtüsü nelerdir?

İlde Karadeniz iklimi hüküm sürer. Yazları serin ve kışları ılık, her mevsim yağışlı geçer. … Bol yağış alan Trabzon'da gür bir bitki örtüsü vardır. Ormanlara 2300 m yüksekliğe kadar rastlanır. İlin doğusunda geniş çay bahçeleri bulunur.

Trabzonun özellikleri nelerdir?

Karadeniz sahili ile Doğu Karadeniz Dağları arasında yer almakta olup yüzölçümü açısından az bir alan kaplar. Batısında Giresun'a bağlı Eynesil ilçesi, güneyinde Gümüşhane'ye bağlı Torul ilçesi ve Bayburt, doğusunda da Rize'ye bağlı İkizdere ve Kalkandere ilçeleri bulunur.

Trabzon’da kış nasıl geçer?

Yaz aylarında ortalama 20 derecenin üzerinde olan şehirde kış aylarında sıcaklık 7 derecenin altına pek düşmemektedir. Trabzon'da yıl genelinde yağışlı bir hava hüküm sürer. Kışlar çok soğuk geçmese de genelde yağışlıdır. Kış sıcaklık ortalaması 5-10 derece civarındadır.

Trabzon halkı nereden gelmiştir?

İyon kökenli Miletoslular Batı Anadolu'dan sonra M.Ö. 7. Yüzyılda Karadeniz'e de gelerek kıyılarda koloni kentleri kurmuşlardır. Trabzon da, merkezi Sinop olan bu kolonilerin arasında sayılmaktadır ve birçok araştırmacı, kentin ilk kuruluşu olarak bu dönemi göstermektedir.

Giresunda hangi iklim var?

Giresun ilinde iki ayrı iklim görülür. Kıyılar ılık ve yağışlıdır. Kelkit Havzası, yâni Giresun Dağlarının güneyinde yazlar sıcak, kışlar soğuk geçer. Kıyı bölgesinde yağış 1300-1760 mm arasında iken, güneyde 564 milimetredir.

Bitki örtüsü çeşitliliği nedir?

Bitki örtüsünün çeşitliliği etkileyen en önemli faktör iklimdir. … Bu nedenle Ekvator'a yakın bölgelerde geniş yapraklı bitkiler, kutuplara yakın yerlerde ise iğne yapraklı bitkiler görülür. Aynı şekilde iklim özellikleri kapsamında yağış da bir diğer etmendir. Yıllık yağış miktarı ve dağılımına göre bitkiler çeşitlenir.

Trabzona giderken hangi illerden geçilir?

İstanbul'dan hareket edenler Gebze, Sakarya, Düzce, Bolu, Gerede, Ilgaz, Tosya, Osmancık, Merzifon, Samsun, Ünye, Fatsa, Ordu ve Akçaabat'ı da rotasına ekleyebilir.