Tüp bebek tedavisinde beslenme nasıl olmalı

Tüp bebek tedavisi sürecinde bol sıvı almak gerekir. Kola, çay, maden suyu yerine günde en az 2-3 litre su tüketilmelidir. Tüp bebek tedavisi süresince nohut, kuru fasulye, barbunya sofralardan eksik edilmemelidir. Haftalık yemek programında en az 2 gün kuru baklagiller olmalıdır.Jan 30, 2018

Bebeğin rahme tutunması için ne yenmeli?

Çinko içerikli besinler hem kadın hem de erkeklerde hormon seviyelerini düzenleyerek bebeğinizi rahme tutunmasına katkı sağlar. Bu nedenle bol bol kepekli tahıllar, yağsız et, balık, fasulye, süt, kabak çekirdeği, ayçiçeği, ceviz, badem, yumurta gibi çinko bakımından zengin besinler tüketmelisiniz.

Tup bebek Tutunmasi icin ne yapilmali?

İmplantasyon için en iyi diyet, dengeli diyettir. Protein, lif ve sebzeden zengin olmalıdır. Tabii ki alkol, nikotin ve kafeinden uzak durmalısınız. Sıcak banyolar, sıcak yoga ve iç ısınızı artıracak aktivitelerden kaçınmanız gerekir.

Tüp bebek transferi sonrası ne yemeli?

İşlenmiş gıdalar, şeker, tuz, sağlıksız yağları hayatınızdan uzak tutun. Onun yerine, mutfağa daha fazla girin ve yemeklerinizi kendiniz hazırlayın. Taze sebze ve meyveler, zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar, somon gibi omega-3 içeren gıdalar, lifli ve tahıllı besinler, protein değeri yüksek gıdalar tercih edin.

Transferden sonra ne yenmez?

Transfer işleminden sonra duş almanızda bir sakınca yoktur. Hem transfer sonrasında hem de gebelik boyunca asitli içecekler, kahve ve bitkisel çayları tüketmemeye özen göstermeniz gerekmektedir. Sigara ve alkol kesinlikle kullanmamak gerekmektedir.

Tüp bebek tedavisinde tatlı yenir mi?

Meyve ve az miktarda sütlü tatlı tüketerek tatlı ihtiyacınızı giderebilirsiniz, Kafein alımı sınırlandırılmalı. Günde en fazla 2 fincan çay ve kahve tüketilmeli, Asitli içecekler, gazlı içecekler ve şekerli içeceklerden uzak durmalısınız.

Tüp bebek tedavisinde hangi vitamin kullananlar?

D vitamini eksikliğinin gebelik şansını azalttığı bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir. Bu nedenle tüp bebek tedavisi öncesi D vitamin düzeyinizi kontrol ettirin ve eksiklik varsa takviye D vitamini alın.

Bebeğin rahime yerleştiğini nasıl anlarız?

Hangi Belirtileri, Nasıl Gösterir? Bebeğin rahime yerleşmesi ile birlikte annede bazı lekelenme ya da kramplar meydana gelebilmektedir. Bu durum yerleşme kanaması ismi ile de anılır. Yumurtanın döllenmesinin ardından en erken 6 en geç 12 gün içerisinde bu tarz lekelenmeler bazı kadınlarda görülebilmektedir.