Uzun dönem ikamet izni ne demek

UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ – Türkiye'de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle kalmış olan ya da Bakanlığın belirlediği şartlara uyan yabancılara, Bakanlığın onayıyla valilikler tarafından süresiz ikamet izni düzenlenir.

Uzun dönem ikamet izni çalışma izni yerine geçer mi?

Uzun dönem ikamet izni kişiye sadece sınırsız olarak ikamet izni hakkı tanımaktadır. Bunun dışında uzun süreli ikamet izni sahibi olan kişi çalışmak istediğinde çalışma izni başvurusu yapması gerekmektedir. Bu izne sahip kişiler süresiz çalışma izni başvurusu yapma hakkına da sahip olurlar.

Uzun süreli ikamet izni nedir?

Uzun süreli ikamet ülkemizde kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izniyle / ikamet tezkeresiyle / oturma izniyle kalmış / ikamet etmiş olan ya da İçişleri Bakanlığı Göç Politikaları Kurulunun belirlediği koşulları yerine getiren yabancılara, Bakanlığın onayıyla Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen süresiz …

Uzun dönem ikamet izni kaç yıl?

Türkiye' de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet (oturum) izni ile kalmış olan ya da Göç Politikaları Kurulunun belirlediği şartlara uyan yabancılara, bakanlığın onayıyla valilikler tarafından süresiz ikamet (oturma) izni verilir. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Uzun Dönem İkamet (oturum) İzni olarak verilir.

Kısa dönem ikamet izni nedir?

Kısa dönem ikamet izni, Türkiye'de vize süresi ya da vize muafiyet süresinden daha uzun süre konaklamak isteyen yabancılar için düzenlenen bir ikamet iznidir. Öngörülen süreden uzun kalmak isteyen tüm yabancıların bu ikamet iznine başvurması zorunludur.

Uzun dönem ikamet izni nereden alınır?

İptal edilen uzun dönem ikamet izinleri için tekrar başvurular yurt dışında konsolosluklara, yurt içinde ise yabancının bulunduğu ildeki valiliğe bizzat ya da Genel Müdürlüğümüzce belirlenen başvuru usulüne göre yapılmaktadır.

Uzun dönem ikamet izni kim verir?

UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ – Türkiye'de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle kalmış olan ya da Bakanlığın belirlediği şartlara uyan yabancılara, Bakanlığın onayıyla valilikler tarafından süresiz ikamet izni düzenlenir.

Süresiz ikamet izni kimlere verilir?

– Türkiye'de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle kalmış olan ya da Bakanlığın belirlediği şartlara uyan yabancılara, Bakanlığın onayıyla valilikler tarafından süresiz ikamet izni düzenlenir.