Varlık fonu nedir

Varlık fonunun amacı ne?

Varlık Fonu devletin iştiraklerini işletmek amacı ile kurulan bir şirkettir. Varlık Fonu'nun temel amacı bu işletme ve iştirakleri devlet mantığı ile değil, ticari mantıkla yöneterek kara geçirmek ve bu karı devlet kaynaklarına aktararak verimli kullanılmasını sağlamaktır.

Varlık fonunun içinde neler var?

Türkiye Varlık Fonu'na bağlı 8 sektörden 20 şirket, 2 lisans ve çeşitli taşınmazlar bulunuyor. İşte Varlık Fonu'na bağlı şirketler: Finansal Hizmetler: Ziraat Bankası, HalkBank, Vakıfbank, Borsa İstanbul, TVF Finansal Yatırımlar, Platform AŞ. Enerji: Botaş, Türkiye Petrolleri, TVF Enerji, TVF Rafineri ve Petrokimya.

Varlık Fonu nedir kime aittir?

Türkiye Sigorta A.Ş.

Varlık Fonu hangi şirketler var?

Portföyündeki şirketler; Ziraat Bankası, HalkBank, Vakıfbank, Borsa İstanbul, kamu sigorta şirketlerinin birleşmesi sonucu oluşan Türkiye Sigorta ile Türkiye Hayat Emeklilik, Türk Hava Yolları, PTT, İzmir Alsancak Limanı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri, Botaş, Türkiye Petrolleri, TVF Enerji, TVF Rafineri ve Petrokimya, …

Varlık Fonu hisseleri hangileri?

Hazineye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonuna aktarılan kuruluşlar şunlar: Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul Anonim Şirketi, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi, Eti Maden ve Çaykur.

Tiyatro fon nedir?

fon. Sinemada, tiyatroda oyuncuların arkasındaki resim, fotoğraf veya çeşitli plastik ögelerden oluşan dekor, görüntü.

Varlık Fonu ne kadar para var?

Varlık Fonu payındaki özkaynaklar 2018'de 177,3 milyar TL olurken, 2019'da bu rakam 198,4 milyar TL olarak kaydedildi. Rapora göre 2018'de borçlanma 75,4 milyar TL olurken, 2019'da 136,4 milyar TL'ye çıktı. Fonun 2018 hasılatı 249,5 milyar TL olurken, 2019'da hasılat rakamı 312,8 milyar TL'ye yükseldi.