Yarmalı tarhana nasıl yapılır

Sıkma Maraş tarhanası nasıl pişirilir?

Afiyet, şifa olsun….Sıkma Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce kuru tarhanaları bir güzel yıkıyoruz.
  2. Bir gece önceden kaynar suda bir taşım kaynatıp, süzüyoruz.
  3. Yine süzdüğümüz tarhanaları, sıcak suda ertesi güne kadar bekletiyoruz. …
  4. Pişireceğimiz zaman tarhanayı süzgeçten süzüp, sudan geçiriyoruz.

Evde sıkma tarhana nasıl pişirilir?

Sıkma Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır Tarhanalar ve nohut bol suyla akşamdan ıslatılır. Suyu süzülerek tarhanalar elle sıkılarak ezilir. Nohutlarla birlikte çorba kazanında bol suyla devamlı karıştırarak nohutlar yumuşamasına kadar ve koyulaşana kadar pişirilir. Tuzu atılır.

Yarma buğdaydan tarhana nasıl yapılır?

önce büyük bir tencereye suyla yoğurdu iyice çırpıp koyun ocağı açın sürekli karıştırın, yoksa kesilir, biraz ılındıktan sonra yavaş yavaş yarmayı eklemeye başlayın tuzunu ilave edin koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin yarmalar yumuşayıp koyulaşınca altını kapatın.

Yoğurtlu yarmalı tarhana çorbası nasıl yapılır?

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye suyumuzu, yağımızı soğuk olarak bırakıyoruz. …
  2. Karıştıra karıştıra kaynayana kadar karıştıralım, diğer yandan bir kase yoğurda bir yumurta kırıp el blendırıyla çırpıp, kaynayan tarhana çorbamıza ekleyelim.
  3. Beraberce bir taşım kaynayınca kasemize alalım.

Amasya sıkma tarhana nasıl yapılır?

Tarhana tencereye alınır üzerine kaynar su ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılıp tarhanalar yumuşayana kadar bekletilir. Yumuşayınca kaşık ile iyice karıştırılır, ezilmemişse kaşığın tersi ile ezilir. Orta ateşte pişmeye bırakılır. Kıvamı koyu ise sıcak su ile açılır.

Yumruk tarhana nasıl yapılır?

  1. Tencereye kaynar suyu (yaklaşık 2 litre) ekleyin.
  2. İçine tarhana , tavuk suyu ve tuzu ekleyip ara sıra karıştırın.
  3. Tarhanalar yumuşayıp çözülünce nohutları ilave edin.
  4. Ayrı bir kapta terbiyesi için yoğurt , un ve yumurtayı iyice karıştırın.
  5. Kaynayan tarhananın üzerine yavaş yavaş dökün.

Tarhana yapılırken tuz konur mu?

Tarhanalar iyice kuruyunca toplayıp bez torbalara ya da kavanozlara yerleştirin. Buğdayları bir gece önceden ıslatıp kabartın. Yoğurdu içine su ilave ederek koyu bir ayran haline getirin. İçine tuzu da ekleyip ayran kaynayana kadar karıştırarak pişirin.