Havuç ve yoğurtla ne yapılır?
Yoğurtlu havuç salatası.
- Önce havuçların kabuklarını soyalım yıkayalım.
- Havuçları rendeleyelim .
- Tavaya yağı koyalım . …
- Rendelediğimiz havuçları ara sıra karıştırarak 15 dakika yağda kavuralım . …
- Sarımsakları havanda dövelim . …
- Kavurduğumuz havuçları bir kaba koyalım .
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edelim.
Çiğ havuç salatası nasıl yapılır?
Çiğ Havuçla Yoğurt Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçların kabuğunu soyup rendemizin büyük olan kısmıyla rendeliyoruz.
- Sarımsağı da rendeliyoruz.
- Mayonez yoğurt ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
Mar 23, 2018
Yoğurtlu havuclu patates salatası nasıl yapılır?
Yoğurtlu Patatesli Havuçlu Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayalım.
- Kabuklarını soyup ezelim.
- Maydanozu ince kıyıp koyalım.
- İçine tuz, biraz karabiber, pulbiber, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
- Elimizle biraz yoğuralım.
- Dikdörtgen borcamı ıslatalım.
- Patatesimizi güzelce yayalım.
Havuç salatasına neler konulur?
Malzemeler
- 4 adet orta boy havuç,
- 1 dolu avuç kıyılmış maydanoz,
- 1 diş sarımsak,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ (damak zevkinize göre arttırabilirsiniz),
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
- 1/2 çay kaşığı kimyon,
- Tuz.
Havuç mezesi yoğurtlu nasıl yapılır?
Havuç Mezesi Nasıl Yapılır?
- Havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. …
- Sarımsakları soyup ezin ve bir kaseye alın. Ilınan havuçlar, yoğurt, mayonez, ince kıyılmış maydanoz, kalan zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. …
- Havuç mezesini, imam bayıldı yemeğinin yanında servis edebilirsiniz.
Oct 15, 2020
Mayonezli yoğurtlu havuç nasıl yapılır?
Tavaya 2 yemek kaşığı yağ koyduktan sonra havuçlar içinde pişirilir. Havuçlar soğumaya bırakılır. Ayrı bir kaseye 5 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Bunu karıştırdıktan sonra havuçlar eklenir ve servis tabağına koyulur.
Havuçlu kabaklı yoğurtlu salata nasıl yapılır?
Yoğurtlu Havuçlu Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı rendeleyin. …
- Havucu da rendeleyin.
- Rendelenmiş kabak ve havucu bir tavaya alın. …
- Sotelenen kabak ve havucu bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
- Süzme yoğurt, tuz, rendelenmiş sarımsak ve yoğurdu bir kabın içerisinde çırpın. …
- Bir servis tabağına alın.
Dec 26, 2019