Çatalla delerek siyah zeytin yapımı

Kuruyan zeytinlerin kahvaltılık çatalla 3 yada 4 yerinden delikler açıyoruz. Bütün zeytinlere aynı işlemi yapıyoruz zeytinler bitince plastik bir kapta bir sıra zeytin bir sıra tuz serpiyoruz zeytinler bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Bu şekilde bir gece bekletiyoruz ki acı suyunu salması için.Sep 13, 2014

Acı siyah zeytin nasıl tatlanır?

SİYAH ZEYTİN TATLANDIRMA İŞLEMİ: – Her 3-4 avuçta bir bir kepçe tuz döküyoruz. – Ağzını sıkıca kapatarak yatay bir şekilde düz bir zeminde malzemeleri karıştırıyoruz. – 20 gün bu şekilde her gün düz bir zeminde görseldesin gibi sallıyoruz. – 20 gün sonra 2 su bardağı kadar acı suyu çıkmış olacak.

Siyah zeytin sallama nasıl yapılır?

Kahvaltılık Siyah Zeytin Tatlandırması (Sallama Ve Yuvarlama Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır? Çatallanan zeytinleri şeffaf bidonlara bırakalım. Üzerine üç yemek kaşığı iri tuz bırakıp ağzını kapatın ve ister yere ister masanın üzerine bırakıp günde en az üç dört kere ya sallayın yada yerde yuvarlayıp bırakın.

Salamura siyah zeytin nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Evde Siyah Zeytin Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinleri önce temizliyoruz.
  2. Ardından sirkeli suda 20dk bekletiyoruz.
  3. Süzüyoruz ve kuruması için 30dk bekliyoruz.
  4. 5 lt pet şişenin içine zeytinleri yarıya kadar dolduruyoruz.
  5. 1 çay bardağı kaya tuzu ilave edip iyice ağzına kadar dolduruyoruz.
  6. Ağzını sıkıca kapatıyoruz.

Bidonda sele zeytini nasıl yapılır?

5 kglık bidona 3 kg zeytin ve 1, 5 su bardağı kaya tuzu olarak ikiye ayırıyoruz, siz bir tek tuzu ikiye bölün, bidon zaten 3 kg zeytin alıyor. Sonra bir sıra zeytin, bir sıra kaya tuzu serperek, zeytinimizin ağzını kapatıyoruz gün aşırı zeytin bidonumuzu bir kaç kere sallıyoruz 3-4 hafta sonra zeytinimiz olur.

Zeytinin acısını almak için ne yapmalı?

1- Yeşil zeytinler sert bir zemine konup su bardağı altıyla zeytinin üzerine vurarak kırma işlemi yapılır. 2- Kavanoza konulan zeytinin üzerine eklenen su her gün değiştirilir. 3- Sürekli tatlı su ile değiştirmek, zeytinin acısını atmasını ve kısa sürede yeşil zeytinin tatlanmasını sağlar.

Siyah zeytinin suyu ne zaman dökülür?

5. Zeytin zamanla büzüşmeye ve suyunu salmaya başlayacak. 15 gün sonra biriken suyunu dökebilirsiniz. Su biriktikçe dökmeye devam edebilirsiniz. 6. Olgunlaşan ve tatlanan zeytinlerinizi 1,5 -2 ay sonra zeytinyağı ve limonla servis edebilirsiniz.

3 kg siyah zeytine ne kadar tuz konur?

Herkesin kendine ait bir ölçüsü var ben 1 kilo hatta 1 kilo 100 gram siyah zeytin için 3 yemek kaşığı kaya tuzu kullandım. Bu ölçü damak tadıma oldukça uygun, siz bir kilo için 100-150 gram tuza kadar çıkabilirsiniz ama yemeden önce illaki 1 gece suda bekletmelisiniz.