Çeşm i nigar çorbası

Çeşmi Nigar çorbası nereye ait?

Çeşmi Nigar çorbası, Osmanlı mutfağının leziz tarifleri arasında yer alan bir çorbadır.

Çeşmi Nigar çorbası ne demek?

Terbiyeli mercimek çorbası olarak da bilinen, kökeni Osmanlı mutfağına dayanan Çeşmi Nigar çorbası hem yapımıyla hem lezzetiyle gönüllere taht kuracak. Girdiği her yemeği lezzetlendiren mercimek, Patates ve havuç olmadan hazırlayacağınız bir mercimek çorbasına; süt, yumurta ve limon suyu ile bir terbiye hazırlıyoruz.

Hanımağa çorbası hangi yörenin?

Malzemelerinden de anlaşılacağı üzere İç Anadolu bölgesi çorbalarından biri hanım ağa çorbası. Adının ağırlığına bakmayın, oldukça geleneksel malzemelerle hazırlanmış bir çorbadır.

Çeşmi Nigar çorbası nasıl yapılır?

Çeşmi Nigar Çorbası için ilk olarak, Soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun. 2 litre suyu ve yıkadığınız mercimekleri de ekleyip mercimekler pişene kadar kaynatın. Bu aşamada çorbamızın terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce çırpın.

Çorba çeşitleri nelerdir?

Etiket Arşivi: Corba Cesitleri

  • Domates Çorbası 03-05-2014 Yorum yap. …
  • Ezo Gelin Çorbası 12-04-2014 2 Yorum. …
  • Yuvalama Çorba. 25-04-2013 3 Yorum. …
  • Mercimek Çorbası 03-04-2013 Yorum yap. …
  • Süt Çorbası 14-02-2012 3 Yorum. …
  • Prenses Çorbası 27-05-2010 Yorum yap. …
  • Nohutlu Gurcu Çorbası 27-05-2010 Yorum yap. …
  • Analı Kızlı Çorbası

Muradiye çorbası nasıl yapılır tarifi?

Muradiye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırın. …
  2. Küp doğranmış kabak ve havuçları da ilave edip 5 dakika daha sotelemeye devam edin.
  3. Ardından tencereye arpa şehriyelerle birlikte suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip, sebzeler ve arpa şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.

Mahluta çorbası nasıl yapılır?

Mahluta çorbası yapımında; derin bir tencere içine 1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek koyun. Üzerine yarım su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin. Mercimek ve pirincin üzerine 8 su bardağı su ve az miktar tuz ekleyip, karıştırın. Ocak üzerine alıp, kaynamaya bırakın.